A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ ФАХІВЦІ ЮСТИЦІЇ СУМЩИНИ ВІДЗНАЧИЛИ ЦИКЛОМ ПРАВОВИХ ЗАХОДІВ

Дата: 01.07.2019 12:42
Кількість переглядів: 319

Конституція України, як основний закон держави, має вагомий вплив на головні аспекти життя в країні. Дотримання її норм – це один із найважливіших обов'язків громадянина, він має загальне значення і не має винятків. Знання та розуміння цього обовязку повинно починатися змалечку та постійно поновлюватися впродовж життя.

З нагоди Дня Конституції України фахівцями юстиції Сумщини було проведено цикл заходів, спрямованих на підвищення у населеннях правових знань. Юристи, завітавши до місцевих дитячих таборів, розповіли малечі про державну символіку, її історію та значення. Нагадали підростаючому поколінню також й про їх права, зокрема про право на сімю, захист, медичну допомогу, відпочинок, навчання, інформацію та громадянство.

Не оминули правники й дорослих громадян, в ході зустрічі з ними в обласній бібліотеці, окрім зазначеної теми, інтерес викликала інформаційна кампанія «Відповідальне батьківство», запроваджена в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!». Увагу було звернули на податкову знижку на розвиток дитини (сума, яка повертається державою зі сплаченого батьками податку на доходи, орієнтований розмір – 18%), послугу #МуніципальнаНяня (відшкодування витрат за послуги муніципальної няні для дитини до 3 років, з 1 січня 2019 року розмір такої компенсації становить 1626 гривень щомісяця) та на особливості закону #ЧужихДітейНеБуває, який передбачає спрощені правила виїзду дітей з одним із батьків.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь