A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Служба зайнятості компенсує витрати роботодавця

Дата: 23.07.2019 09:15
Кількість переглядів: 442

Протягом першого півріччя нинішнього року на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 266 безробітних. З них 78 осіб, це ті, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці, та 188 осіб, що працевлаштовані суб’єктами малого підприємства у пріоритетних видах економічної діяльності. У грошовому виразі це майже 2,6 млн. грн.

- Постійне зростання мінімальної заробітної плати, а відтак і суми єдиного внеску, який має сплачувати роботодавець за найманого працівника, підвищує зацікавленість у користуванні компенсаційними механізмами, які пропонує держава для сумлінних роботодавців, - розповідає директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний. - Слід врахувати, що таку компенсацію можна отримати виключно за працівника, прийнятого на нове робоче місце за трудовим договором. На працівників, прийнятих на умовах цивільно-правових договорів, така норма не поширюється. При цьому право на компенсацію має як юридична особа (підприємство, установа, організація), так і фізична особа-підприємець, яка в ме­жах трудових відносин використовує працю фізичних осіб.

За словами В.Підлісного, право на компенсацію не поширюється на бюджетні установи та роботодавців, які є суб’єктами господарювання, утвореними в результаті припинення іншої юридичної особи протягом 12 місяців, що передували створенню нового робочого місця.

Порівняно нова послуга з надання компенсації роботодавцю витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштованих на створені додаткові робочі місця досить поширена на Сумщині. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь