A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Ринок землі: як відбуватимуться електронні аукціони

Дата: 05.07.2021 14:15
Кількість переглядів: 252

Фото без описуРинок землі: як відбуватимуться електронні аукціони

 

В Україні з 1 липня запрацював ринок землі сільськогосподарського призначення. У травні Верховна рада ухвалила один із базових законопроєктів цієї реформи – щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них через електронні аукціони. Аукціони запрацюють з 5 липня.

Згідно із законом, земельні ділянки державної і комунальної власності або права на них (оренда, суперфіцій, емфітевзис) продаватимуться винятково через електронні аукціони. Торги проходитимуть в режимі реального часу. Подача заявок на участь, здійснення ставок, публікація всіх документів буде проходити у відкритій електронній системі. Але інформація про учасників до завершення аукціону буде конфіденційною.

Е-аукціони повинні проводитися не раніше через 30 днів і не пізніше 45 днів від дня оголошення. Кількість учасників має бути не менше двох. Це може бути, як окрема людина, так і компанія.

У рішенні про електронний аукціон повинна бути вказана стартова ціна лота, терміни користування земельною ділянкою, організатор земельних торгів. Розмір гарантійного внеску не може бути меншим за 30% від стартової ціни продажу земельної ділянки або стартового розміру річної плати за користування земельною ділянкою.

Земельний аукціон буде проводитися у три раунди: один раунд – одне підвищення ставки. Мінімальний крок повинен бути не менше 1% від стартової ціни лота.

За результатами проведення аукціону укладається договір купівлі-продажу, оренди, суперфіцію, емфітевзису земельної ділянки з переможцем земельних торгів, який запропонував найвищу ціну.

Згідно з законом, не можна продавати земельні ділянки, на яких розміщені іноземні дипломатичні та консульські установи, а також представництва міжнародних організацій. Не допускається відчуження орендованих ділянок без згоди орендаря.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь