A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини (з 01.01.2022 реорганізовано шляхом приєдання до відділу освіти, культури, молоді та спорту)

Вертеп фест 2020

12.01.2020 року відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини, мав можливість приймати участь в онлайн фестивалі «Вертеп фест 2020!» Всією громадою ми відспівали «Наша радість стала!», на участь в фестивалі надіслано два відео – Новослобідського СБК та Бунякинського СБК! Сподіваймося що вони на загальному українському відео заспівають разом з Україною!

03:11 13.01.2020

Щедрий вечір

Щедрівками та  традиційними новорічними піснями вся Новослобідська громада тішила мешканців наших сіл! Бережемо традиції! Разом! Нехай діти, які підростають та які ще не народились пам’ятають нашу спадщину!

03:18 12.01.2020

Святковий ярмарок «Слобожанські смаки»

7 січня 2020 року в м. Суми відбувся гастро фест «Слобожанські смаки». Новослобідська сільська рада приймала актину участь і в святковому ярмарку, і в конкурсній програмі, і в концертній програмі! На ярмарку гостей фестивалю пригощали традиційним НАШИМ кулішем, горюнськими курниками з гарбузом, для дітей теж були смаколики – льодяники та меренгові цукерки! Наш збірний фольклорний колектив «Горюнчанка» КЗ «Новослобідський сільський будинок культури» приваблював сумчан, до горюнського подвір’я, різвяними піснями, автентичними колядками, яскравими  костюмами! Ярмарок розпочався о 13:00 годині, а о 15:00 годині залунали пісні зі сцени! Колективом «Горюнчанка» проведений обряд «Коляда»! Старовинні колядки та різдвяні пісні, від горюнських дівчат почули Суми! По бурхливим оплескам глядачів, було чутно, що виступ дуже сподобався! «Горюнчанка» вийшла на сцену, вже коли було темно та запалили святкову ілюмінацію міста, саме це додало виступу казкової загадковості, реалістичності, святковості! Наталя Подшивайлова, художній керівник колективу, прийняла участь у конкурсі колядок, отримала перемогу та подарунок від організаторів! Горюнську мову почули Суми! Крокуємо разом! В туристичній Сумщині, горюнська автентика набирає обертів!

14:14 08.01.2020

Хвилина мовчання жертвам голодомору

 Із метою вшанування на належному рівні жертв Голодомору 1932-1933 років – геноциду Українського народу та масових голодів 1921-1923 та 1946-1947 років, 23 листопада 2019р, в суботу, о 16:00 буде оголошено хвилину мовчання на вшанування пам’яті жертв голодоморів, а також проведено загальноукраїнську акцію «Засвіти свічку». У цей час кожен охочий може долучитися до акції та встановити свічку на підвіконні.

09:09 22.11.2019

Гідність

Сьогодні відзначаємо річницю початку масових акцій громадського протесту у 2004 та 2013 – 2014 роках з метою захисту демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави! Важливо розуміти, що збереження ідеалів двох революцій, це незмінність європейського шляху розвитку України.

09:00 21.11.2019

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь