A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Відділ культури, туризму та охорони культурної спадщини (з 01.01.2022 реорганізовано шляхом приєдання до відділу освіти, культури, молоді та спорту)

Родина Антоніни Колоди та Анастаії Федорченко

Усю життєву стежину родини Антоніни Колоди та Анастаії Федорченко супроводжує гарна, мелодійна українська пісня від першої колискової пісні матері і до весільних співаночок бабусі.

16:43 19.06.2021

УВАГА! ОПИТУВАННЯ ДЛЯ БІЗНЕСУ!

Дорогі підприємці! Просимо долучитись до опитування по впровадженню масштабного фестивалю "На гостини до горюнів" в селі Нова Слобода!

13:38 03.06.2021

УВАГА! ОПИТУВАНЯ!

Шановні мешканці Новослобідської громади, наші гості, наші друзі та сусіди! Дуже просимо долучитись до важливого питання - започаткування фестивалю "На гостини до горюнів" в рамках святкування 30-тої річниці незалежності України! Кілька хвилин Вашої уваги! Пройдіть опитування!

13:35 03.06.2021

ПІДГОТОВКА ДО ФЕСТИВАЛЮ "НА ГОСТИНИ ДО ГОРЮНІВ"

В рамках підготовки масштабного Всеукраїнського фестивалю "На гостини до горюнів," управління культури  Сумської обласної державної адміністрації, на чолі з Оленою МЕЛЬНИК, головного спеціаліста відділу культурно-мистецької діяльності і навчальних закладів управління культури Тетяни КОРШАК, директора Сумського  обласного наукового- методичного центру культури і мистецтв  Єгенією БИСТРИЦЬКОЮ, директором Сумського обласного краєзначого музею Владіслава ТЕРЕНТЬЄВА, ознайомились з репертуаром творчих колективів, разом з головою громади Ольгою ГАРКАВЕНКО визначились з туристичними локаціями, складовими виставки народних майстрів та умільців. Дуже відповідальний та найперший етап підготовки фестивалю презентації горюнської культури відбувся! Солісти, аматори, художні керівники, завідуючі показали достойну підготовку, відповідальність та згуртованість! Всі зауваження (а куди без них) та рекомендації,  будемо методично виправляти! Попереду багато роботи!

17:16 02.06.2021

ПІДГОТОВКА ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ФЕСТИВАЛЮ "НА ГОСТИНИ ДО ГОРЮНІВ"

В рамках підготовки масштабного Всеукраїнського фестивалю "На гостини до горюнів," управління культури Сумської обласної державної адміністрації, на чолі з Оленою МЕЛЬНИК, головного спеціаліста відділу культурно-мистецької діяльності і навчальних закладів управління культури Тетяни КОРШАК, директора Сумського обласного наукового- методичного центру культури і мистецтв Єгенією БИСТРИЦЬКОЮ, директором Сумського обласного краєзначого музею Владіслава ТЕРЕНТЬЄВА, ознайомились з репертуаром творчих колективів, разом з головою громади Ольгою ГАРКАВЕНКО визначились з туристичними локаціями, складовими виставки народних майстрів та умільців.

17:17 01.06.2021

ЗУСТРІЧ З СТУДЕНТАМИ-ТУРИСТАМИ

Сьогодні в с. Нова Слобода, в музеї горюнської культури, зустріли групу туристів - студентів СумДПУ ім. А.С.Макаренко під керівництвом доцента кафедри туризму та готельно-ресторанного сервісу СумДПУ Василя Зигунова. Голова Новослобідської громади Ольга Гаркавенко, заступник Олексій Шибаєв, начальник відділу розвику  старостинських округів Сергій Крюков, начальник культури, туризму та охорони культурної спадщини Тетяна Лучанінова відповідали на не зовсім зручні питання студентів! Їх, як майбутніх фахівців в галузі туризму турбували проблеми розвитку цієї сфери. Питання стосувались відпочинку туристів, мікро відпочинку, відсутнісь велодоріжок, тротуарів, благоустрою пляжів та реакреційних зон, інтернетпокриття, сфери побуту та торгівлі, харчування, сувенірні лавки. Найголовнішою перепоною для туристів, які відвідали наші туристичні та культурні об'єкти, стала нестача інформації, відсутність інформаційного центру, вказівників, довідників. Проблеми для керівництва громади не нові, над вирішенням яких працюємо та хоч і повільно, але рухаємось вперед!  Сподіваємось, коли ці студенти стануть дипломованими туристичними фахівцями, ці прогалини в розвитку туризму нашої громади будуть вже закриті!

20:32 28.05.2021

ТЕЛЕВІЗІЙНИЙ ПРОЕКТ "СКОВОРОДА. ГАСТРОБАЙКИ."

До нашої громади завітала команда телевізійного проєкту Суспільне Суми по збереженню та популяризації гастрономічної спадщини Сумщини "Сковорода. Гастробайки". Гастроспадщина горюнів тільки починає відкриватися для всієї України! Страви горюнів прості, ситні та дуже смачні. Всі працівники культури Новослобідської громади дуже ретально праюють з автентичними стравами, вивчають, дегустують, проводять майстер-класи.

21:30 25.05.2021

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖНИЦЮ ФОТОКОНКУРСА #яувишиванці

20 травня 2021 року Всесвітній день вишиванки – свято, яке не прив’язане до жодного державного чи релігійного. Строінка нашого культурного життя, завдяки нашим учасникам майорила колоритними вишиванками, і стровинними, і сучасними фабричними. Свято відбулось!У фотоконкурсі «Вишиванка – твій генетичний код» переможцем, за вироком відчідувачів сторінки та лайків стала Тетяна Новікова, с. Нова Слобода! До речі вишиванку Тетяна одягає на тільки на свята, це її робочий одяг, бо працює в Музеї горюнської культури! Вітаємо нашу переможницю!

10:13 22.05.2021

ОНЛАЙН НАРАДА ПРАЦІВНИКІВ ГАЛУЗІ КУЛЬТУРИ ОБЛАСТІ

21 травня управлінням культури Сумської обласної державної адміністрації спільно з Сумським обласним науково-методичним центром культури і мистецтв проведено онлайн-нараду для керівників структурних підрозділів з питань культури сільських, селищних та міських рад, директорів базових клубних закладів області з належної підготовки та проведення у 2021 році творчих звітів  громад Сумщини в рамках обласного фестивалю народної творчості «З любов’ю вічною до тебе, рідний краю!», присвяченого 30-й річниці незалежності України. Участь у нараді взяла начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Новосллбідської сільської ради Тетяна ЛУЧАНІНОВА. Під час наради  розглянуто питання: ????документального супроводу заходів фестивалю; ????якісної презентації культурно-мистецького та туристичного потенціалу громад; ????порядок подання нагородних документів; ????алгоритм підготовки та презентації творчих звітів  у режимі онлайн. Участь у нараді взяли заступник начальника відділу культурно-мистецької діяльності і навчальних закладів управління культури Сумської ОДА Раїса Грицаєнко, головний спеціаліст відділу Тетяна Коршак,  директор Сумського обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Євгенія Бистрицька та її заступник  Людмила Гураль.

16:00 21.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь