A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Інформує Державна податкова служба

До уваги ФОП – спрощенців!

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного  податку першої групи відповідно до положень Податкового кодексу звільнені від обов’язку застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО) або програмні реєстратори розрахункових операцій (ПРРО) при здійсненні господарської діяльності. Тобто зазначена категорія ФОП, яка здійснює виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках або провадить господарську діяльність з надання побутових послуг населенню, не використовуючи працю найманих осіб, з 01 січня 2022 року не зобов’язана застосовувати РРО/ПРРО та не вести облік товарних запасів. ФОП – платники єдиного податку другої,  третьої та четвертої груп згідно з вимогами Податкового кодексу з 01 січня 2022 року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. При цьому ФОП – платники єдиного податку, що здійснюють продаж  технічно складних побутових товарів, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ, зобов’язані вести облік товарних запасів, відповідно до вимог затвердженого Порядку ведення обліку товарних записів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, який затверджений наказом Мінфіну від 09.09.2021 №496.   

10:39 04.01.2022

Допомога в рамках Програми «єПідтримка», не оподатковується

Законом України від 02 грудня 2021 року № 1932-IX «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка» внесено зміни до Закону України від 15 грудня 2020 року № 1082-Х «Про Державний бюджет України на 2021 рік» (далі – Закон № 1082). Постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2021 року № 1272 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання допомоги в рамках Програми «єПідтримка» (далі – Порядок), яким визначено механізм використання зазначених коштів.

16:19 24.12.2021

Головне управління ДПС у Сумській області інформує

  Декларуванню підлягають активи, які були одержані виключно до 1 січня 2021 року  Начальник  Головного управління ДПС у Сумській області Наталія Кіяшко зазначає, що відповідно до п. 1 підр. 94 розділу ХХ Податкового кодексу України (далі – ПКУ) одноразове (спеціальне) добровільне декларування – це особливий порядок добровільного декларування фізичною особою належних їй активів, розміщених на території України та/або за її межами, якщо такі активи фізичної особи були одержані (набуті) такою фізичною особою доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства з питань оподаткування та/або міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, та/або які не були задекларовані в порушення податкового та валютного законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, протягом будь-якого з податкових періодів, що мали місце до 1 січня 2021 року.

09:16 01.11.2021

Головне управління ДПС у Сумській області інформує

Податковий кодекс захищає таємницю інформації про платника податків Інформація про платників, яка надійде до податкової служби у рамках одноразового (спеціального) добровільного декларування, не буде передаватися правоохоронним органам. Податковий кодекс чітко захищає таємницю інформації про платника податків, яка є в податковій службі. Про це заявив в. о. Голови ДПС Євген Олейніков в інтерв’ю виданню «LB.ua». За його словами, збереження даних про платника була однією з перших вимог, через що виникали конфлікти з іншими правоохоронними органами.

09:40 25.10.2021

Головне управління ДПС у Сумській області інформує

Яким документом ФО повинна підтвердити розміщення готівкових коштів? Відповідно до п. 9 підрозд. 9 прим. 4 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ) для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України (далі – спеціальний рахунок) до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації (далі – Декларація).

14:06 18.10.2021

Інтерв'ю начальника Головного управління ДПС у Сумській області Наталії Кіяшко на тему: «Одноразове декларування як шанс легалізації власних активів»

Інтерв'ю начальника Головного управління ДПС у Сумській області Наталії Кіяшко на тему: «Одноразове декларування як шанс легалізації власних активів»   З першого вересня поточного року розпочалася кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.  Що для пересічних громадян передбачає державна програма «спеціального декларування»: які активи потрібно декларувати, як подати декларацію та інші питання роз’яснила начальник Головного управління ДПС у Сумській області Наталія Кіяшко.

13:04 08.10.2021

Головне управління ДПС у Сумській області інформує

Для ДПС важливі системні комунікації з бізнесом Державна податкова служба України зацікавлена в оперативній комунікації з бізнесом. Саме тому такий інструмент взаємодії як Комунікаційна податкова платформа дає змогу платникам податків  вирішувати проблемні питання в діалозі з податковою. Про це заявив в. о. Голови ДПС Євген Олейніков під час зустрічі з представниками Американської торговельної палати в Україні (АСС).

14:12 24.09.2021

Головне управління ДПС у Сумській області інформує

Про основні аспекти, права та гарантії одноразового декларування Днями в Головному управлінні ДПС у Сумській області відбувся брифінг заступника начальника Головного управління ДПС у Сумській області Олексія Мазуренка на тему: «Податкова амністія - цивілізована легалізація активів на компромісних умовах».

09:44 20.09.2021

Головне управління ДПС у Сумській області інформує

Декларувати можна ті активи, які перевищують передбачені законом норми Одноразове (спеціальне) добровільне декларування триватиме рік і тому є час розібратися з питаннями, які виникають у громадян. Процедура подання декларацій стосується не всіх платників податків. Хто може подавати декларації розповів виданню «Цензор.НЕТ» в. о. Голови Державної податкової служби України Євген Олейніков.

15:07 13.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь