Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Афганістан болить в душі моїй...

Дата: 14.02.2019 07:38
Кількість переглядів: 529

Фото без опису

«Ти – вічний біль, Афганістан,

Ти – наш неспокій.

І не злічить глибоких ран

В борні жорстокій.

І не злічить сліз матерів, дружин, дітей –

Не всі вернулися сини із тих ночей…»

13 лютого в приміщенні Новослобідського НВК з нагоди 30-ї річниці виведення військ з Афганістану – Дня вшанування  учасників бойових дій на території інших держав, відбувся урочистий захід присвячений  цій події.

Афганістан… У нашій свідомості це слово стало синонімом справжнього людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі. Вона залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.

         Зі словами вдячності виступила голова Новослобідської сільської ради Ольга Олександрівна Гаркавенко. У своємі виступі, Ольга Олександрівна зазначила: «Залишилась в історії афганська війна. Але в пам’яті людській ще житиме довго, тому що її літопис написаний кров’ю солдатів і слізьми матерів. Сьогодні наша країна знаходиться у боротьбі за свою незалежність, за мир, волю та свободу нашої Батьківщини, тож ми повинні об’єднати всі наші зусилля і йти до перемоги”.

Також зі словами вдячності та привітання перед присутніми в залі виступив голова Путивльської районної спілки ветеранів Афганістану « Воїн» Г. А. Колтунов.

З нагоди 30-річниці виведення військ з Афганістану воїнам-афганцям, які проживають на території Новослобідської сільської ради,було вручено ювілейні медалі.

Особливу атмосферу свята підкреслив концерт, підготований працівниками відділу культури та учнями Новослобідського НВК. У кожному номері поєдналися глибока скорбота за загиблими та почуття радості за всіх, хто повернувся додому.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь