A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Торгівля людьми - актуальна проблема сьогодення

Дата: 22.03.2019 12:59
Кількість переглядів: 578

Фото без опису

Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ ст. для жодної країни світу, включаючи Україну. Експлуататори отримують прибуток через контроль та експлуатацію інших людей. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Щорічно близько 600 – 800 тисяч осіб у світі продають за кордон з метою експлуатації (за оцінками уряду США). Експлуатація може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше є знайомі люди – ті, яким довіряють.  За оцінками Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні, понад 230 000 українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року, що робить Україну однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі.

З метою підвищення обізнаності з питань протидії торгівлі людьми 21 березня в Новослобідській сільській раді громадською організацією «Професійна ліга соціальних працівників Сумщини» був проведений змістовний та насичений семінар з даного питання.

Під час семінару були розкриті наступні теми торгівлі людьми – актуальна проблема сьогодення, нелегальне працевлаштування, стадії торгівлі людьми, групи ризику торгівлі людьми, законодавство у сфері протидії торгівлі людьми. Учасники семінару переглянули  тематичний  відео-ролик «Життя на продаж», в якому показана тема рабства й експлуатації праці в сучасному суспільстві.

Крім того, присутні отримали інформаційні та методичні матеріали, які допоможуть в протидії торгівлі людьми та в наданні дієвої допомоги постраждалим. Проінформовано про установи та організації, куди можна звернутися за допомогою для отримання офіційного статусу жертви від торгівлі людьми, що дає право на безоплатне медичне обстеження та лікування, відшкодування моральної та матеріальної шкоди за рахунок осіб, які її заподіяли, допомогу у порядку встановленому Кабінетом Міністрів України, допомогу у працевлаштуванні, психологічну, соціальну, правову та іншу  допомогу.

Фото без опису

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь