A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Патронат - нова форма сімейного виховання

Дата: 22.03.2019 15:43
Кількість переглядів: 591

Фото без опису

В Україні впроваджена та діє нова форма сімейного виховання  якою передбачено надання комплексу послуг з тимчасового догляду та виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин та/або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітації дитини в сім’ї патронатного вихователя (людини, яка бере на тимчасовий догляд дитину) на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Патронатний вихователь – це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї. Вихователь повинний в обов’язковому порядку проходити спеціальний курс підготовки, і тільки на основі пройденого навчання може виконувати обов’язки патронатного вихователя.

Патронатний вихователь – це офіційна робота, оплачувана та вимагає багато зусиль і знань. Людина, яка виконує такі обов’язки не має права на будь-яку діяльність по сумісництву. В патронатного вихователя обов’язково повинен бути помічник, який має право займатися, якою завгодно діяльністю. Перед початком даної діяльності всі повнолітні члени сім’ї повинні надати письмову згоду на перебування дитини в сім’ї.

Соціальна допомога та грошове забезпечення призначаються та виплачуються з дня влаштування дитини в сім’ю до дня її вибуття з такої сім’ї та поновлюється у разі наступного влаштування дитини в сім’ю патронатного вихователя. Грошове забезпечення на місяць становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб та соціальна допомога на кожну дитину відповідно віку становить два прожиткових мінімуми. Патронатний вихователь з членами своєї сім’ї повинні зробити все, щоб по максимуму абстрагувати дитину від складних життєвих обставин, які склалися в її житті та допомогти мобілізувати психологічний стан.

Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки. Про більш детальну інформацію про сімейний патронат Ви зможете дізнатися, звернувшись до служби у справах дітей Новослобідської сільської ради за телефоном – (0542) 5-45-20.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь