A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

«Матінко рідна, голубко свята!»

Дата: 16.05.2019 08:56
Кількість переглядів: 525

Фото без опису

Травень – місяць, багатий на свята, найпишніша та найпрекрасніша пора весни. І одне з травневих свят в Україні називається просто, але стосується кожного з нас. Кожної людини, яка живе та ходить по землі. Це свято - День матері – свято вічності: з покоління в покоління для кожного мама – найголовніша людина для своїх дітей.

Безумовно, День матері – одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, пробачить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити незважаючи ні на що.

Мати – найрідніша людина. Ії голос, яким би він не був, мелодійний чи ні, все одно наймилозвучніший. Теплі руки матері – це перше, що відчуває малюк. Ніжні дотики, колискова, ласкаві слова – все це прояви материнської любові, тепла. Мати – це та, хто дала життя, дала можливість з’явитися на цей світ, побачити сонце та небо, пробігти зеленою травицею, проявити себе у цьому світі. Навіть, коли мама багато чого забороняла робити, життя, яке вона дала, дає можливість проявляти себе, творити у нашому світі, нести у нього свою працю, тепло своєї душі.

День матері – це найкраща можливість нагадати мамі, як сильно ми любимо і цінуємо її.

«Матінко рідна, голубко свята!» – під такою назвою 15 травня в Новослобідському сільському будинку культури відбувся святковий концерт, приурочений до Дня Матері.

Теплими щирими ніжними словами привітали матерів голова Новослобідської сільської ради Гаркавенко Ольга Олександрівна та заступник Крюков С.М.

Особлива увага була приділена матерям – героїням,  яких  у громаді 28. Їх такі різні долі було висвітлено у книзі «Матері – героїні»,  яку було підготовлено до свята. 

Разом з офіційними вітаннями у цей святковий день, матір-неньку  найщирішими словами і талановитими художніми номерами вітали художні колективи і солісти усіх сіл громади. Від ліричних виступів присутні не могли стримати сліз. Учасники концертної програми намагались донести присутнім в залі, що «День матері» для них це —справді свято любові і пошани, донести взаємну любов дітей та матерів. У цілому світі мірою гідності людини вважається її подяка матері за життя, за всі її старання, виховання і самопожертву.

Дарували мамам вітання  у вигляді пісень,  віршів,  танків,  сценок і маленькі учасники концерту. Вони, згадавши у своїх виступах ніжні мамині руки, її кропітку щоденну працю, ласку та тепло, не могли не викликати радісних сліз у матерів. У цей день, матусі щиро раділи за своїх діток, адже вони так самовіддано та чуйно готувались вітати найріднішу людину на землі. Діти громади також підготували творчі роботи «Я малюю маму», якими матері  і всі присутні могли милуватися, споглядаючи організовану виставку.

Щирі оплески дарували  артистам присутні в залі глядачі. 

Окрім маси задоволення від виступів, всі присутні в залі жінки отримали у подарунок квіти, а також мали змогу поласувати солодощами.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь