A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

МІНІСТР ЮСТИЦІЇ ТА ЖУРНАЛІСТИ: ВІДВЕРТА РОЗМОВА ПРО АКТУАЛЬНЕ

Дата: 16.07.2019 18:38
Кількість переглядів: 369

Фото без описуСпілкування із засобами масової інформації – невід’ємна частина робочих візитів Міністра юстиції України Павла ПЕТРЕНКА на Сумщину. Йому завжди є про що поговорити із журналістами, адже сучасна юстиція – це нові ініціативи, реальні справи і дієві результати. Зацікавлення власкорів всеукраїнських  идань, журналістів провідних телеканалів, газет та Інтернет-ресурсів викликали теми, які сьогодні на слуху у суспільства: #ЧеснаПлатіжка та захист прав дітей.Органи юстиції готові захищати та відстоювати права споживачів комунальних послуг по всій країні, щоб громадяни сплачували за отримані послуги, а е за повітря і забаганки монополістів. Зроблений аналіз показав, що тарифи в різних регіонах України відрізняються, подекуди – дуже суттєво, в рази. «Мін`юстом розроблений покроковий алгоритм, як діяти громадянам, коли в платіжках несправедливі цифри, – говорить Міністр юстиції України Павло Петренко. – Окремо ми розробили чіткий покроковий алгоритми дій, який допоможе українцям захистити свої права споживача житлово-комунальних послуг. У рамках правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» ми пояснюємо, як діяти в разі отримання нечесної платіжки і як домогтися перерахунку вартості опалення».Віднині кожен може перевірити, чи все чесно у його платіжці, адже на сайті Міністерства юстиції України – https://minjust.gov.ua/news/info/onlayn-kalkulyator-poslug – розміщено калькулятор, який чітко здійснить розрахунок.

Тема #ЧужихДітейНеБуває також не втрачає своєї актуальності і цікавості для ЗМІ, не тільки цифрами і фактами, а й цілеспрямованістю заходів, спрямованих на благополуччя сотень тисяч дітей. «Реальний захист прав дітей на вчасне і повне отримання аліментів – ось чим став закон #ЧужихДітейНеБуває, – зазначив Павло ПЕТРЕНКО. – Рекордні суми аліментів, які не платилися роками, стягнуто на користь українських дітей. Нарешті було знайдено дієві інструменти впливу на батьків, які, маючи яхти і мерседеси, не платили аліменти дітям». Наприклад, на Сумщині на користь дітей у цьому році стягнуто 90 
мільйонів гривень. Отже, два пакети закону #ЧужихДітейНеБуває реально працюють, це успішна ініціатива Мін`юсту, підтримана і громадськістю, і законодавцями.Спілкування із журналістами продовжилося на місцевих телеканалах АТV та СТС, де також говорили про актуальне: безпеку українських дітей, схвалений Урядом проект #ЧеснаПлатіжка, який надасть право кожному громадянину сплачувати не за повітря, а за реально отримані послуги теплопостачання, ще один крок назустріч бізнесу – можливість зареєструвати товариство з обмеженою відповідальністю через онлайн сервіси.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь