A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

«Третє тисячоліття – рабство існує»

Дата: 26.07.2019 15:41
Кількість переглядів: 416

24-25 липня 2019 року департаментом соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації в рамках виконання заходів обласної комплексної програми соціального захисту населення на 2017-2019 роки та з метою підвищення професійного рівня працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, діяльність яких пов’язана з наданням допомоги особам, які належать до групи ризику або постраждали від торгівлі людьми, на базі Центру сприяння розвитку об’єднаних територіальних громад державної служби зайнятості, що діє на базі відділення центру професійно-технічної освіти в с. Хоружівка Недригайлівського району, організований дводенний семінар на тему «Третє тисячоліття – рабство існує».

Керівники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськрад розглянули різні аспекти теми: «Торгівля людьми – сучасне рабство», «Практика взаємодії суб’єктів у сфері протидії торгівлі людьми. Вимоги щодо надання статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми», «Масштаби і тенденція поняття торгівлі людьми», «Соціальний захист осіб з інвалідністю, постраждалих від торгівлі людьми», «Особливості виявлення та документування злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми» тощо.

До організації семінару долучилися не лише спеціалісти департаменту соціального захисту населення Сумської обласної державної адміністрації, а й фахівці обласного центру зайнятості, тренери-викладачі Сумського державного університету, громадських організацій.

За словами директора департаменту соціального захисту населення  облдержадміністрації Михайла Дубровського, теоретичні знання, які отримали керівники структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськрад, неодмінно матимуть практичне застосування у їх повсякденній роботі на місцях. 

М. Дубровський висловив також вдячність обласній службі зайнятості за надану можливість провести актуальний семінар на прекрасній навчально-методичній базі Центру сприяння розвитку об’єднаних територіальних громад державної служби зайнятості.

 

Коментар директора Сумського обласного центру зайнятості Володимира Підлісного:

- З метою навчання фахівців ОТГ, мешканців об’єднаних територіальних громад на базі Центру сприяння розвитку об`єднаних територіальних громад створена електронна платформа, яка включає в себе 10 спеціалізованих робочих місць, що забезпечують доступ до законодавчо-нормативної бази, а також посібників, інструкцій, бланків документів, необхідних у діяльності ОТГ, іншої інформації, яка регламентує діяльність громад з питань забезпечення життєдіяльності, в тому числі і за напрямом соціальна робота.

Обмовлюсь: послугами Центру сприяння розвитку об`єднаних територіальних громад користуються безліч організацій, установ, об’єднань роботодавців,  громадських організацій, профспілкових формувань.

 Для учасників вищезгаданого семінару діяльність навчального відділення ДНЗ «Сумський центр ПТО ДСЗ» та Центру сприяння розвитку ОТГ державної служби зайнятості презентувала заступник директора з навчальної роботи Вікторія Шаповалова.

Для присутніх організовано екскурсію навчальним закладом та до музею «Код нації», який розташований тут же.

Протягом нетривалого функціонування навчального відділення Державного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості» в с. Хоружівка Недригайлівського району, а на його базі - Центру сприяння розвитку об`єднаних територіальних громад Державної служби зайнятості у Сумській області вже відбулося більше півсотні різнопланових заходів.

У співпраці з Недригайлівською об’єднаною територіальною громадою триває підготовка до облаштування гуртожитку на 22 місця у с. Хоружівка Недригайлівського району.

Словом, обласна служба зайнятості, її структурні підрозділи мають чіткий план дій щодо становлення навчального відділення, його подальшого розвитку. Цей період становлення проходить у тісній взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування Сумщини, керівництва Державної служби зайнятості.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь