A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

СІМЕЙНІ РАДНИКИ – «ЛІФТ» МІЖ ДЕРЖАВОЮ ТА ПОРУШЕНИМИ ПРАВАМИ ЛЮДИНИ

Дата: 30.07.2019 16:25
Кількість переглядів: 405

Фото без опису

На Сумщині успішно стартувала і вже працює ініціатива Міністерства юстиції України «Сімейні радники», спрямована на взаєморозуміння у складних життєвих ситуаціях, удосконалення форм і методів надання громадянам правової допомоги.

Успішні освітянки і психологи, активні українки, лідерки у своїх напрямах роботи, – все це про двох жінок, котрі наважилися охопити колосальний обсяг роботи, з відкритим серцем, на волонтерських засадах, вирішили присвятити себе допомозі людям, які опинилися у скрутних ситуаціях.
«В ідеї сімейних радників, що в Україні реалізується вперше, поєдналося кілька благородних намірів, – говорить очільниця юстиції Сумщини Ірина Свистун. – Найперше, ми прагнемо вибудовувати на всіх рівнях правової роботи довіру, а в ситуаціях, з якими зустрічаються сімейні радники, – без цього просто неможливо. Щире спілкування і психологічна підтримка, у разі потреби й правові консультації, ми розуміємо, що «сімейні радники» – це допомога поза межами бюрократичних кабінетів. Також інститут сімейних радників, запропонований Мін`юстом, – це ще й новий рівень співпраці з громадськістю, який, зрозуміло, дуже важливий, і ми будемо його у перспективі розвивати».

Так, перших сімейних радників на Сумщині представив Міністр юстиції Павло ПЕТРЕНКО. Ними стали: Ольга Михайлівна ПОЛЯКОВА, доцент кафедри соціальної роботи i менеджменту соцдiяльностi Сумського державного педагогічного університету, керівник ГО «Ліга сучасних жінок». член правління ГО «Калинове гроно» та Людмила Іванівна ПОНОМАРЕНКО, викладач кафедри соціальної роботи i менеджменту соцдiяльностi Сумського державного педагогічного університету, член правління ГО «Калинове гроно» та ГО «Ліга сучасних жінок».

Наразі сімейні радники Сумщини готові прийняти кожного, хто зіштовхнувся з непорозумінням у родині, зазнав домашнього насильства. Спілкування з громадянами відбувається щовівторка та щочетверга з 09:00 до 12:00 за новою адресою: м. Суми, майдан Незалежності, 8.

Також свої питання можна залишати на сторінці «Сімейних радників Сумщини» у соціальній мережі Фейсбук – https://www.facebook.com/groups/665575643918718/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь