Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

З окопу - у підприємці

Дата: 18.09.2019 08:42
Кількість переглядів: 464

Служба зайнятості Сумщини постійно практикує індивідуальний підхід при наданні соціальних послуг учасникам АТО, в першу чергу - учасникам бойових дій.

З метою повернення вчорашніх воїнів до повноцінної трудової діяльності служба зайнятості сприяє їм у працевлаштуванні шляхом започаткування власної справи та здійснення виплати допомоги по безробіттю одноразово для організації підприємницької діяльності.

Одноразова виплата допомоги по безробіттю для організації безробітним підприємницької діяльності здійснюється в межах коштів, передбачених для цього бюджетом Фонду загальнообов’язкового державного страхування на випадок безробіття на поточній рік.

Наприклад, з 1 березня 2019 року серед бізнесменів-початківців – учасник АТО Василь Старков. Звільнившись з армійської служби нинішнього року, він вирішив здійснити свою давню мрію. Маючи досвід роботи слюсаря-сантехніка, тесляра, робітника будівельної бригади та інженера, Василь вирішив відкрити підприємництво з надання ремонтно-будівельних послуг населенню.

Звернувшись до Шосткинської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості, після індивідуальних консультацій, тестування на здатність до підприємницької діяльності, В.Старков пройшов безкоштовне професійне навчання з основ підприємницької діяльності, написав і захистив бізнес-план, зареєструвався як суб’єкт підприємницької діяльності та отримав кошти на відкриття власної справи. Завдання, яке ставить перед собою Василь Старков: індивідуальний підхід до кожного клієнта, цілісне задоволення замовлень, швидкість та якість здійснення робіт, надання гарантій.

Або ще приклад. Мешканець міста Ромни Вячеслав Максимов народився 10 серпня 1978 року, освіта - середньотехнічна. З 2016 по 2018 рік служив за контрактом на посаді командира відділення у військовій частині А 0284 та брав участь у антитерористичній операції. Після демобілізації з військової служби звернувся до Роменської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості. За сприяння служби зайнятості пройшов підготовку на курсах з підприємницької діяльності, досконало вивчив інформацію про ведення підприємницької діяльності та склав бізнес-план за видами діяльності: послуги з монтажу та сервісного обслуговування мереж водопостачання, опалення та електромереж. Нині успішно працює та вдосконалює нові вектори розвитку бізнесу .

Загалом протягом 2017-2019 років 20 безробітних із числа учасників бойових дій розпочали підприємницьку діяльність шляхом отримання виплати допомоги по безробіттю одноразово.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь