A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Конкурс Worldskills Ukraine-2019 шліфує майстерність майбутніх професіоналів-віртуозів Сумщини

Дата: 28.11.2019 14:53
Кількість переглядів: 379

Фото без опису

26-27 листопада у Сумах триває перший етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WORLDSKILLS UKRAINE». У його відкритті взяв участь директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

Проводиться цей конкурс з метою популяризації робітничих професій, професійної орієнтації молоді, інтеграції професійної освіти до світового освітнього простору. 

Змагання в професійній майстерності серед слухачів та студентів навчальних закладів проводиться  в категоріях «Кондитерське мистецтво», «Кулінарне мистецтво», «Електромонтажні роботи» – на базі державного професійно-технічного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти»; «Перукарське мистецтво», «Технології моди» – на базі державного професійно-технічного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти з дизайну та сфери послуг»; «Кладка цегли», «Слюсарні роботи», «Зварювальні роботи» – на базі державного навчального закладу «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту».

Фінал конкурсу відбудеться у квітні-травні наступного року, Учасників за всіма компетенціями об'єднають на одній платформі, де вони змагатимуться з переможцями з інших регіонів України. 

За словами директора Сумського обласного центру зайнятості Володимира Підлісного, участь у змаганнях взяли  студенти багатьох навчальних закладів Сумщини та  фахівці-початківці. Крім учасників, конкурс зібрав  чимало молодих професіоналів. Конкурсанти ж мають змогу отримати чудовий шанс показати свої професійні здібності та навички майбутнім роботодавцям, бути затребуваними на ринку праці нашого регіону.

Довідково:

WorldSkills Ukraine – це найбільш масштабне суперництво з робітничої майстерності різного профілю, яке влаштовується серед учнів, студентів та молодих фахівців, котрі набираються навичок та знань з майбутньої професії, роблять перші кроки до вершин робітничої спеціальності. Конкурс стартував три роки тому. Відтоді він став невід’ємною частиною української системи освіти та молодіжного життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь