A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

"Зиму проводжали - весну зустрічали"

Дата: 03.03.2020 09:41
Кількість переглядів: 375

Фото без опису

Масляна – світле і тепле свято, сила якого здатна творити чудеса! Нехай в цей день всі печалі, всі негаразди назавжди підуть з вашого будинку, бажаю, щоб ваше життя було таким же теплим, таким же солодким, як сьогоднішні млинці!
27 лютого в селі Юр’єве Новослобідської ОТГ, біля Будинку культури, відбулося свято «Весну зустрічаймо!», в якому взяли участь мешканці громади. Цього дня звучало безліч пісень у виконанні самодіяльних колективів сільської ради, які радували своїми співочими голосами присутніх. Всі учасники концертної програми захоплювали своїми запальними виступами і, без сумніву, завоювали неабияку прихильність глядачів.
Багато молодих людей виявили бажання брати участь у «Козацьких розвагах» та змаганнях з дартсу, а також покорити «непідкорений» стовп з подарунками.
А яка ж Масляна без млинців? Здається, жоден учасник «Масляних гостин» не пішов зі свята, не скуштувавши каші із справжньої «польової кухні», різноманітних млинців з начинкою і без, гарячого чаю та глинтвейну.
На завершення заходу провели стародавній обряд — спалювання опудала Масляної. Усі учасники та гості дійства зібралися біля солом’яної «красуні». Дехто фотографувався з нею, а хто просто прощався до наступної зими.
По тому як сяяли очі та посмішки на обличчях гостей, можна зробити висновок, що свято вдалося. Саме воно дозволило по-справжньому відчути дух Зими та Весни, поринути у круговерть традиційних народних гулянь, поласувати улюбленими стравами українців, якими гостинно пригощали всіх бажаючих.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь