Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Підсумки роботи за січень, лютий та березень Новослобідської сільської ради

Дата: 09.04.2020 09:51
Кількість переглядів: 634

Фото без опису

Фото без опису



Робота сільської ради та виконавчого комітету

10 березня 2020 року відбулась апаратна нарада керівників структурних підрозділів  Новослобідської сільської ради. Найважливіше питання порядку денного було:  Про заходи щодо недопущення занесення та поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCOV.

Фото без опису

    Проведена нарада з працівниками відділу соціального захисту населення, щодо питань, щодо розгляду довідки від 29.02.2020 «Про результати звірки повноти, своєчасності, достовірності поданих Новослобідською сільською радою Путивльського району Сумської області органу державної міграційної служби України відомостей про реєстрацію місця проживання фізичних осіб та відомостей про зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб за період з 19.09.2018 року по 31.01.2020 року», де кожен старостинський округ надав письмове пояснення про усунення своїх недоліків.

Фото без опису



 

Комісія ТЕБ НС

   16.03. 2020, 20.03.2020, 24.03.2020 та 27.03.2020 року відбулися засідання постійної комісії Новослобідської сільської ради з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На порядок денний винесені питання щодо заходів по недопущенню занесення та поширення на територію Новослобідської сільської ради коронавірусної інфекції COVID-19; про запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, та введення додаткових обмежувальних заходів на території Новослобідської сільської ради; про вжиття протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території Новослобідської сільської ради.

Фото без описуФото без опису

20 березня 2020 року з дотриманням протиепідемічних заходів відбулася 34 сесія 7 скликання Новослобідської сільської ради. Розглянуто 58 питань порядку денного, переважно фінансові та земельні, а також виділення коштів на виконання заходів по ліквідації корона вірусної інфекції.

Фото без описуФото без опису

Проведено засідання виконавчого комітету 11.03.2020 року, де розглянуто 22 питання. Усі рішення прийняті до виконання.

Фото без описуФото без опису

Відповідно до рішення виконкому Новослобідської сільської ради, березень і квітень місяці визначені періодом проведення місячника санітарної очистки, благоустрою та озеленення сіл сільської ради. Відрадно, що абсолютна більшість установ, організацій та мешканців сільської ради прийняли участь. При тому, що був оголошений карантин, благоустрій території «ніхто не відміняв».

Фото без опису

 

Фото без описуФото без опису

 

Фото без описуФото без опису

 

Фото без описуФото без опису


 

Робота комунального підприємства «Турбота»

Велика проблема в ОТГ, як мабуть і по всій Україні, це наші дороги. Працівники підприємства почали роботи  з  ямочної підсипки та розрівнювання доріг в селах Бунякине  та Нова Слобода.  Погодні умови були  придатні.

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

Підприємством  було проведено благоустрій  кладовищ у селах Червоне Озеро, Чаплища, Козловка та Горки.  Працюємо дружньо і згуртовано для розвитку громади!

Фото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису

 

    Практично кожного дня у нас пожежі. Безліч підпалів скоєних умисно протягом березня призвели до вигорання значних прибережних смуг, ярів та садівничих господарств на території громади, і  лише завдяки оперативності пожежників громади та небайдужих громадян, врятоване майно громадян, збережений не один гектар лісосмуг та підлісків. Нагадуємо,що спалювання минулорічної трави, опалого листя, сухих гілок та іншого сміття - це проблема, яка є небезпечною для довкілля, життя і здоров’я людей.

Фото без описуФото без опису



 

Реалізація проектів

 

Проводиться розчистка території та підготовка до ремонту адміністративної будівлі в селі Нова Слобода

Фото без опису

Продовжується реалізація проекту «Капітальний ремонт сільського Будинку культури в с. Нова Слобода Путивльського району Сумської області», на даний час приміщення готуються до внутрішнього фарбування, здійснюється шпаклювання стін після проведення електромонтажних робіт, робляться відкоси вікон тощо.

 

Фото без опису

Фото без описуФото без опису


 

Освіта

 

На виконання рішення Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року, щодо запровадження карантину для усіх типів закладів освіти, з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції в навчальних закладах Новослобідської сільської об’єднаної територіальної громади з 12 березня призупинено освітній процес. Прохання батькам максимально залишити вдома дітей та з порозумінням поставитися до тимчасових обмежувальних заходів. Викладання предметів здійснюється дистанційно.

Фото без опису

Вчителі шкіл проводять роз'яснювальну роботу щодо профілактики коронавірусу  серед батьків здобувачів освіти.

Фото без описуФото без опису

Вчителями проводиться установка нових меблів, які були придбані для шкільних кімнат закладів освіти Новослобідської ОТГ.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Організовано та поведено 03.03.2020 року обласний методичний порадник «Організація системи внутрішнього моніторингу якості освіти в закладі» для керівників закладів освіти громади за участю начальника Управління Державної служби якості освіти в Сумській області Рябухи А.П. та методиста з управлінської діяльності навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку СОІППО, тренера-експерта Перлик В.В.,начальника відділу освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради, працівників відділу освіти, молоді та спорту, методичного кабінету,  директорів освітніх закладів Путивльського району.

Фото без опису

04.03.2020 року проведено тренінг з теми «Профілактика професійного вигорання педагогічних працівників» для педагогічного колективу Новослобідського НВК.

Фото без опису

Із 18.03.2020 року відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради, методичний кабінет розпочали роботу в дистанційному режимі. За цей час  було підготовлено:

- окрему сторінку на сайті відділу освіти, молоді та спорту «Дистанційне навчання»,

-  надано 3 методичні рекомендації для педагогів щодо організації роботи закладів під час карантину,

-  проведено 3 дистанційні семінари для педагогів громади з питань підвищення ефективності освітнього процесу,

- взяли участь у 2 онлайн-конференціях та 3 вебінарах,

- у розробці програми курсів підвищення кваліфікації для педагогів НУШ області за дорученням СОІППО.


 

Позашкілля

Проведено територіальний етап Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу на протипожежну і техногенну тематику. Спільно з інспектором 15 ДПРЧ Красноусовим М.П. було підведено підсумки районного етапу Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу на протипожежну і техногенну тематику та організовано та проведено  захід для школярів Князівського НВК - зустріч з інспектором 15 державної пожежно – рятувальної частини Красноусовим М.П. на тему «Безпека життєдіяльності та правила поведінки з вибухонебезпечними предметами».

Фото без опису

Проведено територіальний етап Всеукраїнського конкурсу  "Малюнок, вірш, лист до мами" та робота майстерень  до 8 Березня, де вихованці гуртків власноруч виготовляли подарунки для своїх матусь, бабусь.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Проведено (ЗАОЧНО) територіальний відбірковий етап Всеукраїнської виставки – конкурсу декоративно – ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край». 

Фото без опису

Фото без опису

Підготовано виступ агітбригади на тему «Випалювання сухої трави – це злочин проти природи!».

Фото без опису

Беремо участь у спільному Всеукраїнському проекті "Заклади позашкільної освіти: Дистанційна робота".

Фото без опису

Проведено (ЗАОЧНО) територіальний етап обласного конкурсу творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини». 

Фото без опису

Проведено онлайн - конкурс малюнків "Весна надихає".

Фото без опису

Проведено онлайн - конкурс "Ваша весела захисна маска".

Фото без опису

Проведено конкурс на кращу композицію "Сільське подвір'я".

Фото без опису

Триває конкурс "Пасхальне деревце"

Фото без опису


 

Культура


Першим великим святом, яке відсвяткували навесні 2020 року, стало 8 березня -Міжнародний жіночий день. 8 березня в Україні щорічно святкують сотні жінок. З цим святом  завітав привітати наших чарівних жінок і Народний депутат України Андрій Леонідович Деркач
Фото без опису

9 березня на території нашої Новослобідської громади, вперше пройшов І-й щорічний відбірковий конкурс читців, присвячений пам’яті Тараса Григоровича Шевченко «Твоя дума, твоя пісня не вмре, не загине». Переможці будуть направлені для участі в обласному конкурсі.

Фото без опису


 

Служба у справах дітей


   Під час карантину на території Новослобідської сільської ради посилено нагляд та контроль за сім’ями з дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах. Зокрема,  визначено потреби цих сімей у забезпеченні предметами першої необхідності, продуктами харчування. Працівник служби у справах дітей та фахівець із соціальної роботи у телефонному режимі спілкуються із сім’ями, які перебувають на обліку, з метою дотримання ними карантинних заходів. Особливу увагу на даний час нами приділено родинам, діти яких повернулися із закладів інституційного догляду. З батьками проведено бесіди, діти забезпечені належними умовами проживання, продуктами харчування». Продовжується проводитись інформаційно-роз’яснювальна робота, про ознаки захворювання COVID-19, його симптоми, правила індивідуального захисту, алгоритму дій у разі наявності у батьків або дитини ознак захворювання. Ситуація в родинах, які знаходяться під соціальним супроводом, щоденно контролюється в телефонному режимі. Формат роботи змінився, але ми продовжуємо працювати, і надаємо послуги в нових умовах та з особливою увагою до людини.

Фото без описуФото без опису


 

Охорона здоров’я 


За березень 2020 року КНП Новослобідської сільської ради «Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини» здійснено  заходи, спрямовані в першу чергу на боротьбу з коронавірусом COVID-19: розроблений план заходів щодо недопущення  поширення COVID-19, проведено навчання з медичними працівниками на випадок коронавірусу, проведена робота з поповнення запасів лікарських засобів, закуплені дезінфекційні засоби та засоби індивідуального захисту, вивезені на утилізацію медичні відходи категорії В.
Фото без описуФото без опису


 

Відділ ЖКГ

 

 

 На численні звернення громадян було проведено спилювання аварійних дерев на території громади в селі Нова Слобода. Здійснено ремонт пожежного автомобіля: ремонт двигуна (заміна поршневих кілець, прокладок, шпильок, болтів шатуна, мастила та масляного фильтра, перероблений та розточений храповик на водяну помпу), відрихтовано бампер, замінено радіатор. Всі роботи виконані власними силами та засобами місцевої пожежної охорони.
Фото без опису


 

Відділ соціального захисту

 

Соціальні послуги в ОТГ. Проведена робота по підключенню до "Соціальної громади" через лендінг Міністерство соціальної політики України щоб зробити життя людей в громаді кращим. Відтепер усі заявки та документи, на призначення соціальних послуг, будуть оброблятись через портал «Соціальна громада». Ця система почне діяти, як тільки до неї підключиться Путивльське УСЗН, нажаль вони ще не підключились.


 

Оргвідділ

 

З 17.03.2020 року  з метою запобігання поширення коронавірусу та захисту населення від інфекційних хвороб, було визначена практична можливість запровадження дистанційної роботи та затвердження графіків чергувань на період карантину, із запровадженням масочного режиму та дезинфікуючих засобів. 
Фото без опису

Організаційним відділом Новослобідської сільської ради було підотовлено та оприлюднено 72 інформації, щодо ознаки захворювання COVID-19, його симптоми, правила індивідуального захисту, алгоритму дій у разі наявності ознак захворювання та інше. Оприлюднено 7 інформацій з питань заповнення е-декларацій в розділі запобігання корупції. 


 

Навчання

11.03.2020 року працівники методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту взяли участь у семінарі-нараді колективу віртуальних кафедр Українського відкритого університету післядипломної освіти та слухачів курсів підвищення кваліфікації ІМО а із 10.03.2020 року Сахно О.І., завідувач методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту розпочала проходження курсової перепідготовки на базі Центрального інституту післядипломної педагогічної освіти.

Фото без опису

На період карантину до 24.04.2020 року, були відмінені всі виїздні семінари та курси, але спеціалісти продовжують здобувати освіту он-лайн

Фото без опису

Фото без опису


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь