A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

До уваги власників пасік!!!

Дата: 06.05.2020 15:04
Кількість переглядів: 279

 Фото без опису

Що потрібно знати бджолярам!

1. Пасіка, в незалежності від форми власності, повинна мати ветеринарно-санітарний паспорт пасіки та бути зареєстрована як оператор ринку.

2. Фізичні та юридичні особи розміщують пасіки на земельних ділянках, які належать їм на правах власності або користування, відповідно до ветеринарно-санітарних правил.

3. Розміщення пасік на земельних ділянках інших власників або користувачів здійснюється за їх згодою.

4. Розміщення пасік на землях лісового фонду здійснюється безоплатно з урахуванням вимог Лісового кодексу України.

5. Перевезення (кочівля) пасік до медоносних угідь здійснюється відповідно до ветеринарно-санітарних правил за погодженням з власниками або користувачами земельних ділянок.

6. Пасіки необхідно розміщувати у благополучній щодо заразних хвороб бджіл місцевості, у сухих, освітлених сонцем, захищених від вітрів місцях, на відстані не ближче 500 м від шосейних доріг і залізниць, пилорам, високовольтних ліній електропередач, не менше 1 км від тваринницьких і птахівницьких будівель і 5 км від воскопереробних заводів, підприємств кондитерської і хімічної промисловості, аеродромів, військових полігонів, радіолокаційних, радіо - і телетрансляційних станцій та інших джерел мікрохвильового випромінювання. Відстань від товарної пасіки до репродуктивної і карантинної повинна бути не менше 7 км. Пасіка повинна бути огороджена огорожею,  висота якої не менше 2,5 метрів.

7. Отримати дозвіл (ветеринарне свідоцтво або довідка) на перевезення бджолосімей, медозбір і запилення сільськогосподарських культур усередині адміністративного району дає головний ветеринарний лікар цього району, а під час перевезення в інші райони – Головне управління Держпродспоживслужби області. Міжобласні перевезення проводяться за узгодженням із відповідними Головним управліннями Держпродспоживслужби областей.

8. До перевезення на медозбір бджолосім'ї підлягають на місці клінічному дослідженню, профілактично-лікувальним обробкам з одночасним лабораторним дослідженням матеріалу з пасік, а вулики - дезінфекції і дезакаризації. Результати досліджень і зведення про обробки бджолосімей вносяться у ветеринарно-санітарний паспорт пасіки.

9. При прибутті на місце кочівлі необхідно повідомити орган державної ветеринарної медицини району (міста) та надати ветеринарне свідоцтво і ветеринарно-санітарний паспорт пасіки.

10. Про захворювання або загибель бджолиних сімей бджолярі незалежно від форми власності пасік зобов'язані негайно повідомити фахівця ветеринарної медицини, який обслуговує господарство (населений пункт).

 

Що робити при підозрі, що бджоли отруїлися?

1. Негайно повідомити фахівця ветеринарної медицини, який обслуговує господарство (населений пункт).

2. Письмово звернутися до місцевих органів виконавчої влади для створення комісії.

3. Відібрати зразки для лабораторних досліджень та в той же день направити до акредитованої, уповноваженої лабораторії з вказанням на які пестициди необхідно провести дослідження.

4. Ви можете звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області зі зверненням здійснити перевірку суб’єкта господарювання який проводив застосування пестицидів і агрохімікатів при цьому вказавши точну назву оператора ринку, його юридичну адресу та адресу потужності, інші відомі Вам дані пов’язані з цим та питання, які б Ви хотіли, щоб були перевірені, наприклад: чи зареєстрований суб’єкт господарювання як оператор ринку; чи засоби захисту рослин використовуються відповідно до вимог законодавства; чи наявні та ведуться записи щодо використання засобів захисту рослин; чи були дотримані суб’єктом господарювання вимоги законодавства при застосуванні пестицидів; чи дотримано санітарні розриви при використанні агрохімікатів, чи використовувалися лише ті пестициди які входять до переліку препаратів, дозволених до застосування в Україні та ін. питання які на Вашу думку призвели до того, що спричинило шкоду Вам (Вашим) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю, навколишньому природному середовищу чи безпеці держави.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь