Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Карантинні обмеження будуть поступово послаблюватися – рішення Уряду

Дата: 04.06.2020 14:06
Кількість переглядів: 326

Фото без опису

На засіданні Уряду 3 червня було ухвалено рішення про подальше поступове зняття карантинних обмежень.

Виступаючи на засіданні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив, що зараз Україна продовжує перебувати на плато захворюваності. «Ось уже тиждень кількість тих, хто захворів, у нас фактично і не росте, і не падає. Тому ми маємо залишатися обережними та відповідальними», - підкреслив він.

При цьому Денис Шмигаль переконаний, що в більшості регіонів ситуація повністю контрольована.  «Тому модель адаптивного карантину дозволила з 1 червня запустити чергову хвилю послаблення карантину. В більшості наших областей була дозволена робота спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів, а також запустилося міжобласне та залізничне сполучення».

Прем’єр-міністр додав, що наступні послаблення карантинних обмежень стосуватимуться роботи закладів громадського харчування, церковних служб та запуску авіасполучення. «З 5 червня ми запустимо внутрішні авіаперельоти, а з 15 червня закордонне авіасполучення. Так само ми хочемо, аби з 5 червня кафе та ресторани почали приймати відвідувачів всередині. Звичайно, всі правила по дистанції та дезінфекції мають виконуватися», - наголосив Прем’єр-міністр.

Відповідно до змін, які Уряд вніс до Постанови №392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів», з 5 червня дозволяється: приймання відвідувачів у приміщеннях закладів громадського харчування, за умови дотримання протиепідемічних заходів; особам старше 60 років дозволяється не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції; дозволяється проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 кв. м ; проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

 

Джерело: https://www.kmu.gov.ua/news/kabinet-ministriv-ukrayini-shvaliv-podalshe-poslablennya-karantinu


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь