A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

7 липня 1942 року…  Село Нова Слобода.  Страшна трагедія на Сумщині, яку називають "українською Хатинню".

Дата: 07.07.2020 16:07
Кількість переглядів: 526

Фото без опису

Ось уже 78 років віддаляє нас від жахливої трагедії, наповненої сльозами болю і страждань простих мирних мешканців, села Нова Слобода. Ніколи не зітреться в пам’яті  нащадків чорний купальський вівторок 1942 року, який навіки трауром вписаний в історію села.

З нагоди 78 річниці Новослобідської трагедії біля  монументу «Дзвін скорботи» відбулись пам’ятні урочистості, які розпочались з проведення панахиди за загиблими під час каральної операції.

 «У фашизму немає національності. Пам’ять людська вічно жива. І обов’язок кожного не забувати про страхіття воєнного лихоліття» у своєму виступі зазначив голова Сумської обласної державної адміністрації Роман Сергійович Грищенко, який долучився до проведення заходів. 

Голова сільської ради Ольга Олександрівна Гаркавенко в своєму виступі висловила слова жалю та скорботи на адресу тих, хто безвинно поліг у кривавому пеклі війни та нагадала нащадкам на необхідності берегти пам'ять про ті жахливі події, які з кожним роком відходять від нас все далі і далі

Зі словами наповненими смутком до присутніх звернулися тимчасово виконуючий обов’язки голови Путивльської  районної державної адміністрації Михайло Васильович Биряк та  протоієрей храму Різдва Пресвятої Богородиці Отець Олександр.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять  невинних жертв тієї кривавої розправи та поклали квіти до підніжжя монументу.

Спливатимуть роки, змінюватимуться  покоління та не вщухне біль непоправної втрати  7 липня 1942 року. Таке неможливо забути і неможливо виправдати. Ми повинні пам’ятати нашу історію.  Тільки пам’ять про минуле поведе нас вперед у щасливе майбутнє.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь