A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Патронатна сім’я – новітня форма сімейного виховання

Дата: 02.10.2020 11:45
Кількість переглядів: 1064

Фото без описуПатронатна сім’я – новітня форма сімейного виховання

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та соціально-психологічна реабілітація дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.(Постанова Кабінету Міністрів України від 16.03.2017р. №148)

   Метою патронату над дитиною є забезпечення та захист прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом зі своїми батьками, надання їй та її сім'ї комплексу послуг відповідно до інтересів дитини.

     Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців. Проте, у разі наявності обставин, що обґрунтовують необхідність і доцільність перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя, термін перебування дитини у патронатній сім'ї може бути продовжено до шести місяців.

     Патронатним вихователем може бути громадянин України (повнолітня особа), який має позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду та виховання дитини у своєму помешканні. Патронатним вихователем не може бути особа, зазначена в статті 212 Сімейного кодексу України.

     Кандидат у патронатні вихователі має пройти навчання за спеціальною програмою, за результатами якої отримати відповідні рекомендації.

Варто зазначити, що патронатні вихователі отримують заробітну плату та соціальні виплати на дітей, влаштованих в патронатну сім'ю. Фінансування послуг патронату складається з оплати послуги праці патронатного вихователя (розмір оплати складає 5 прожиткових мінімумів для працездатної особи) та соціальних виплат на дітей, влаштованих під патронат (розмір оплати становить 2,5 прожиткових мінімуми на кожну дитину відповідного віку, для дітей з інвалідністю – 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць).

     Запровадження цієї послуги дозволяє забезпечити реалізацію права дитини, яка з певних причин не може проживати з біологічними батьками, на виховання в сімейному середовищі.

     Патронат над дитиною – це можливість громади вчасно допомогти дитині та її сім’ї подолати життєві труднощі. Головне завдання патронату це забезпечити дитині професійний сімейний догляд і виховання на період подолання її батьками складних життєвих обставин, що спричинили влаштування дитини під патронат, чи пошук для неї нової родини, але на самперед – повернення дитини до біологічних батьків.

      Якщо Ви не байдужі до долі дітей, які потрапили у складні життєві обставини і маєте бажання стати патронатним вихователем,  для отримання більш детальної інформації звертайтесь:     за телефоном: +380 (5442) 52540

E-Mail адреса: nsloboda_sr@ukr.net

                          nslobcnsp@ukr.net

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь