A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Служба зайнятості Сумщини – учасникам АТО (ООС)

Дата: 24.10.2020 09:29
Кількість переглядів: 727

У  січні-вересні 2020 року послугами обласної служби зайнятості скористалися  944 безробітних з числа військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції (операції об'єднаних сил) (далі АТО (ООС)), з них 50 осіб з інвалідністю. Допомогу по безробіттю отримували 916 учасників АТО (ООС).

Серед учасників АТО (ООС), зареєстрованих у обласній службі зайнятості, 57% - особи  віком до 35 років, 29% - від 35 до 44 років, кожний сьомий від 45 років. З них особи з професійно-технічною освітою становлять 50%, з вищою – 41%, з початковою та середньою – 9%. 

За сприяння обласної служби зайнятості за вказаний період отримали роботу 198 учасників АТО (ООС),  32з яких працевлаштовані  у державному управлінні й обороні, соціальному страхуванні; 19% - у сільському,  лісовому  та  рибному  господарстві; 13% - у  переробній промисловості; 9% - у  оптовій та роздрібній торгівлі та ремонті автотранспортних засобів; 7% - у тимчасовому розміщуванні й організації харчування.

 

Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня вимогам роботодавців професійне навчання за направленням обласної служби зайнятості проходили 36 учасників АТО (ООС).

Станом на 1 жовтня 2020 року статус безробітного мали 454 безробітних з числа учасників АТО (ООС), з них 422  отримували допомогу по безробіттю. Середній розмір допомоги по безробіттю становив   7064 грн, що на 1214 грн більше, ніж на цю дату 2019 року.

«Ці люди потребують найбільшої уваги і питання працевлаштування є одним з першочергових у поверненні їх до мирного життя, тож служба зайнятості намагається надати повний спектр послуг, щоб вони якнайшвидше знайшли роботу до душі», - зауважив директор обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь