Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Всесвітній день дітей

Дата: 20.11.2020 09:43
Кількість переглядів: 238

Щорічно, 20 листопада, відзначається Всесвітній день дітей. Кожного року його відзначають у річницю прийняття Конвенції про права дитини. 20 листопада 1959 року Генасамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини, а 40 років, 20 листопада 1989-го – Конвенцію про права дитини. Цей документ є базовим для захисту прав дітей у всьому світі. Уже 195 країн ратифікували Конвенцію прав дитини. Україна зробила це у 1991 році.

Конвенція базується на чотирьох основних принципах: першочерговість інтересів дитини; забезпечення повноцінного життя та розвитку; залучення до громадського життя; відсутність дискримінації. Кожна дитина має право на освіту, право на здоров’я і належну медичну допомогу, право на ім’я та громадянство. Кожна дитина має право зростати у турботливому родинному середовищі та бути захищеною від жорстокого поводження та насильства. Ці та інші права передбачені Конвенцією ООН про права дитини.

Захистити дитину – це ключовий обов’язок як батьків, так і держави. Завдання кожного дорослого- не допустити страждань дітей і захистити їхні права.

Забезпечення належного захисту прав дитини є основним в діяльності виконавчого комітету сільської ради, як органу опіки та піклування, служби у справах дітей та інших структурних підрозділів, до повноважень яких належить захист прав та інтересів дітей.

У світі Всі малята – і хлопчики й дівчата –

Повинні право мати щасливими зростати.

В турботливій країні, у люблячій родині

Мужнітимуть здорові біляві й чорноброві,

Бо очі карі й сірі, у злагоді та мирі

Не плачуть, а сміються, що Дітками звуться.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь