Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Всесвітній День боротьби зі СНІДом

Дата: 01.12.2020 08:27
Кількість переглядів: 219

Фото без опису1 грудня 2020 року відмічається Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Його мета – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з самих глобальних проблем людства.За статистикою, щодня у світі інфікується понад 6 тисяч людей; більш половини нових випадків зараження ВІЛ реєструється серед людей віком від 15 до 24 років

В Україні, як і в усьому світі, триває поширення епідемії ВІЛ/СНІДу, яка тісно пов’язана з іншими хворобами – туберкульозом, наркозалежністю, гепатитом. За дослідженням українських та зарубіжних вчених, ці хвороби, взаємнопідсилюючі одна одну, руйнують імунну систему людини. Водночас таким захворюванням можна запобігти. Слід зазначити, що завдяки вчасному реагуванню на епідемію, зокрема епідемію ВІЛ/СНІДу, можна зменшити негативні наслідки та послабити темпи поширення вірусу. Досягається це, насамперед, завдяки ефективному використанню профілактичних інструментів, а саме систематичної інформаційно-просвітницької роботи як серед населення в цілому, так і серед груп ризику, забезпеченні доступності послуг, недопущення випадків дискримінації ВІЛ-інфікованих осіб.

Робота на соціальному рівні передбачає здійснення впливу на мікрорівні, тобто, проведення різноманітних акцій, флешмобів, інформаційно-просвітницьких заходів, спрямованих на широкі групи населення. Заходи, які щорічно проводяться, перш за все, орієнтовані на зміну поведінки, а не лише на підвищення обізнаності.

Молодість – це час відкриття нових обріїв, пора іспитів, спроб освоєння нового досвіду, виявлення межі своїх можливостей і разом з тим – це дуже відповідальний час, який потребує зробити свій вибір на користь здоров’я, здорових стосунків та здорового способу життя.

Факти, які кожен має знати про ВІЛ/СНІД????

1. Хвороба, спричинена вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), призводить до смертельної хвороби – синдрому набутого імунодефіциту людини (СНІД). ВІЛ та СНІД невиліковні.

2. Людина, уражена вірусом, може виглядати здоровою і почуватися добре довгі роки, навіть якщо вона є носієм вірусу.

3. Вірус передається на всіх стадіях захворювання.

4. ВІЛ-інфекція передається через нестерильні інструменти при пірсингу, татуажі та інших маніпуляціях, в яких є контакт з кров’ю.

5. ВІЛ-інфекція не передається через обійми, потискання рук, користування туалетом, басейном, постільну білизну, кухонний посуд, укуси комах, тощо.

6. Тест на ВІЛ здійснюється в закладах системи охорони здоров'я і, в першу чергу, центрами профілактики СНІДу. Тест на ВІЛ є конфіденційним.

7. Дискримінація людей, які живуть з ВІЛ, це порушення прав людини.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь