A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Звіт комунального закладу позашкільної освіти Новослобідської сільської ради «Центр дитячої та юнацької творчості»

Дата: 04.12.2020 13:50
Кількість переглядів: 778

Комунальний заклад позашкільної освіти Новослобідської сільської ради Путивльського району Сумської області «Центр дитячої та юнацької творчості» створений рішенням одинадцятої сесії сьомого скликання Новослобідської сільської ради. Працює з 3 вересня 2018 року. Кожного навчального року здійснюється моніторинг відсотка охоплення дітей гуртковою роботою у позаурочний час.

Гуртки працюють на базах закладів загальної середньої освіти нашої Новослобідської громади: Новослобідського, Князівського, Юр’ївського за такими напрямами: еколого – натуралістичний; туристсько – краєзнавчий напрям; спортивний; художньо – естетичний; дослідницько – експериментальний; науково - технічний.

За два роки існування ЦДЮТ постійно приймає участь у заходах територіального і обласних етапів в рамках соціально – освітнього проекту «Кожна дитина має право» та в рамках національно – патріотичного проекту «Голос крові – ми: Українці!»: територіальний і обласний етап конкурсу «Юні художники Сумщини», територіальний і обласний конкурс робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!», територіальний і обласний етап конкурсу дитячого малюнка «Я люблю свій рідний край», територіальний і обласний етап краєзнавчої експедиції «Міфи і легенди Сумщини», екскурсійно – краєзнавчий стартап «Архітектурні перлини Сумщини» територіальний і обласний етапи, участь у обласній краєзнавчій конференції учнівської молоді «У світі краєзнавчих відкриттів», взяли участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей», територіальний і обласний етап конкурсу фотоматеріалів з дослідження особливостей приготування та подачі українського борщу «Слобожанський оберіг», територіальний та обласний етапи творчого конкурсу есе «Моя Україна – соборна, вільна, неподільна», територіальний вернісаж дитячих творчих робіт «Позашкільний заклад моєї мрії», територіальний етап Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», номінація «художнє виконавство» «Живе слово» та взяли участь в обласному етапі, територіальний та обласний етап літературного конкурсу «Проба пера», «Лелеченька», територіальний і обласний етап конкурсу творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини» (до 80 – річчя створення Сумської області), конкурсу мистецьких родоводів «Стежками роду», «Нехай квітує дерево родинне», конкурсу – виставки технічної творчості з виготовлення макетів української садиби «Колиска роду – українська хата» в номінації «Садиби регіонів України ХІХ століття (поміщицькі маєтки)» та «Садиби зеленого туризму», територіальний і обласний етап Всеукраїнського фестивалю дитячої та юнацької творчості «Чисті роси», номінація «художнє виконавство» - «Співуча веселка», «Співограй», узяли участь у обласному конкурсі на кращий твір і на кращий малюнок з теми «Лісівники плекають ліс», у обласному конкурсі сімейних дерев – родоводів «Нехай квітує дерево родинне», у обласному етапі Міжнародного екологічного конкурсі «Ось мій рідний край, ось мій рідний дім», у обласному вернісажі «Позашкілля моєї мрії», у обласному етапі Всеукраїнських виставок – конкурсів, у Всеукраїнському конкурсі «Земля – наш спільний дім», у обласній виставці творчих здобутків юних майстрів народних ремесел «Знай і люби свій край», у обласному конкурсі на кращий твір (вірш, есе) з теми «Червона лінія порятунку», у обласному конкурсі «Збереження довкілля свідомий вибір».

Участі у обласних заходах передували заходи територіального значення.

Щороку у вересні проводиться у межах тижня позашкільної освіти День позашкільника. День позашкільника відзначається презентаційними заходами діяльності наявних гуртків, виставками поробок і робіт гуртківців, майстер – класами, конкурсно – пізнавальними розважальними квестами, святковими концертами.

ЦДЮТ Новослобідської сільської ради прийняв участь у обласній естафеті закладів позашкільної освіти «Позашкілля Сумщини 49+».

Проведено ряд заходів територіального значення: конкурс малюнків та конкурс віршів – побажань «Наша громада – найкраща», розважальні ігри, підготовано та передано до військового комісаріату Путивльського району листи і малюнки «Тобі, український солдате!», заходи присвячені Дню Святого Миколая, Дню Валентина, конкурс малюнків «Як я захищатиму Батьківщину», підготовка номерів художньої самодіяльності на виконання рішення виконкому Новослобідської сільської ради щодо плану заходів до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30 – ї річниці виведення військ з Афганістану; заходи до Дня Героїв «Небесної сотні». Також проведено ряд заходів територіального значення: спільні заходи позашкілля і медицини громади зі школярами НВК «Перша долікарська допомога», позашкілля і 15 державною пожежно – рятувальною частиною «Безпека життєдіяльності та правила поведінки з вибухонебезпечними предметами»; ЦДЮТ Новослобідської сільської ради і СРПП №1 Путивльського відділку поліції «Скажи булінгу: НІ!»; конкурс на кращий літературний твір (вірш, есе), присвячений 74 – ій річниці Дня пам’яті і примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, конкурс малюнків «Моя матуся», захід з озеленення території громади «Зелений паросток надії», екскурсія до прикордонної служби, розважальна театралізована програма до Дня захисту дітей.

Також ЦДЮТ Новослобідської сільської ради став єдиним від Сумської області учасником спільного проекту до Міжнародного дня захисту дітей, організованого Міжнародною асоціацією позашкільної освіти; заклад прийняв участь у VI Міжнародній науково – практичній конференції « Наукова еліта у розвитку держав» День позашкілля; у Міжнародній конференції «Позашкільна освіта: вчора, сьогодні, завтра»; керівники гуртків узяли участь у International project «E-Lerning іn After-School Education» - Міжнародному проекті «Дистанційне навчання у позашкільній освіті» спільно з представниками Болгарії, Казахстану, Литви, Польщі, Чехії, України.

Щороку до Дня Захисника України дітьми громади були написані листи і намальовані малюнки військовим. Усі матеріали були передані працівникам Путивльського військового комісаріату.

Перемоги наших дітей:

2018

ІІІ місце у обласному конкурсі робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!»

ІІІ місце в обласному творчому конкурсі «Моя Україна – соборна, вільна, неподільна»

ІІ місце в конкурсі на кращий твір з теми «Червона лінія порятунку»

2019

ІІ місце в обласному конкурсі «Збереження довкілля – свідомий вибір»

ІІІ місце у обласному конкурсі творчо обдарованих дітей і підлітків «Чарівні барви Сумщини»

ІІІ місце у обласному конкурсі робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!»

І місце у обласному конкурсі робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!»

Участь у тренінгу «Позашкілля майбутнього: від мрії до реальності»

ІІ місце в обласному конкурсі «Збереження довкілля – свідомий вибір»

ІІ місце у обласному конкурсі робіт юних фотоаматорів «Моя Україно!»

ІІ місце в обласній виставці творчих здобутків юних майстрів народних ремесел «Знай і люби свій край»

2020

ІІ місце у обласній виставці – конкурсі «Український сувенір»

ІІІ місце у обласному творчому конкурсі «Моя Україна – соборна, вільна, неподільна!»

ІІІ місце у обласній виставці – конкурсі «Український сувенір»

ІІІ місце у обласному конкурсі сімейних дерев – родоводів «Нехай квітує дерево родинне»

ІІІ місце у обласному творчому конкурсі «Моя Україна – соборна, вільна, неподільна!»

ІІ місце у обласному творчому конкурсі «Моя Україна – соборна, вільна, неподільна!»

Лауреат ІІ ступеня у Всеукраїнському фестивалі – конкурсі «Країна має талант»

Дипломант І ступеня у Всеукраїнському фестивалі – конкурсі «Країна має талант»

Позашкільна освіта – це чарівний світ, який є часточкою України. Це унікальна ланка освіти наших дітей. Кожна дитина талановита по – своєму, від народження кожному відміряна своя доля таланту та здібностей. Але кожен дар в дитині – це як зернина, яку треба посадити, поливати, оберігати, любити. Звісно, хтось повинен цим займатися. Для цього у нашій громаді осередок для розвитку творчих здібностей дітей. Шкільна освіта – це розум, а позашкільна – душа. Як без душі не може існувати людина, так і освіта в Україні не може бути без позашкілля.

Ми пишаємося нашими дітьми, вихованцями і сподіваємося, що справа, яку ми робимо разом, допоможе нашим дітям у житті!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь