Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Звітування відділу (служби) у справах дітей Новослобідської сільської ради перед громадськістю

Дата: 04.12.2020 14:28
Кількість переглядів: 399

Фото без описуФото без описуСлужба у справах дітей виконавчого комітету Новослобідської сільскої ради відповідно до чинного законодавства України забезпечує соціально – правовий захист всіх дітей, а особливо тих, які потребують додаткової уваги з боку держави: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

До основних завдань служби у справах дітей належить :

- перевірка умов, в яких проживає дитина;

- в разі потреби, відібрання дитини від батьків та влаштування її в спеціалізовані заклади або інші сім’ї;

- подання позову до суду щодо позбавлення батьків батьківських прав;

- відстоювання інтересів дитини на судах;

- участь у вирішенні питання щодо місця проживання дитини під час розірвання шлюбу між батьками, якщо тато і мама не можуть домовитися, з ким буде проживати дитина;

- захист майнових інтересів дитини. Наприклад, якщо батьки продають будинок, в якому зареєстрована дитина, то вони обов’язково повинні отримати дозвіл органу опіки і піклування, до складу якого входить служба на здійснення такої операції;

- захист прав та інтересів дітей, які залишились без батьківського піклування.

Це звичайно не повний перелік завдань, які покладаються на службу у справах дітей.

Фото без описуПри виконавчому комітеті сільської ради працює комісія з питань захисту прав дитини, яка розглядає питання, що стосуються забезпечення як найкращих інтересів дитини.

На сьогоднішній день на обліку служби у справах дітей перебуває 11 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних родинах та родинах опікунів. Щорічно, службою готуються звіти про стан утримання та виховання дітей в родинах.

Постійно проводиться робота по виявленню дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, а саме: проживають у сім’ях, в яких батьки або особи, що їх замінюють, ухиляються від виконання батьківських обов’язків, та надання їм відповідної допомоги. В період карантинних обмежень за підтримки сільської ради та організації Червоного Хреста, кожна родина, яка опинилась в СЖО неодноразово забезпечувались продуктовими наборами.

Фото без описуНа жаль, на території нашої ОТГ є батьки, які, навіть після втручання служби, поліції, навчальних закладів продовжували нехтували здоров’ям, вихованням своїх дітей і були позбавлені батьківських прав. Дітки влаштовані під опіку та зростають у сімейному оточенні.

Служба у справах дітей постійно бере участь у заходах до Дня захисту прав дітей, Дня святого Миколая, новорічних святах.

Не залишається поза увагою питання квартирного обліку дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. За поданням служби чотири дитини вищезазначеної категорії були взяті на квартирний облік Новослобідської сільської ради. Одна дитина з чила дітей позбавлених батьківського піклування завдяки злагодженій роботі місцевої комісії придбала собі квартиру. В цьому році ми сподіваємось також на позитивний результат.

На даний час актуальним питанням для служби у справах дітей є питання створення на території ОТГ патронатної родини. Тому просимо небайдужих людей, які мають бажання допомогти дітям, що потрапили в складні життєві обставини - стати патронатними вихователями. Ця послуга дозволяє забезпечити дітей на певний час родинним оточенням, а патронатним вихователям – забезпечить гідну оплату праці.

Фото без описуТакож хотілось би звернутись до всіх мешканців громади, якщо ви маєте відомості, щодо неналежного виконання батьками, свої батьківських обов’язків, звертайтесь до служби у справах дітей, адже від вчасного повідомлення про такі випадки може залежати життя та здоров’я дитини.

Шановні жителі сільської ради! Якщо у Вас виникли питання щодо забезпечення прав та інтересів дітей, будемо раді вислухати і допомогти. Наша адреса: вул. Садова, 63, село Мінакове, Путивльський район, Сумська область.

Телефон – 5-45-20, електронна пошта - sloboda.ssd@ukr.netЗаздалегідь вдячні за співпрацю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь