Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Звітування відділу (служби) у справах дітей Новослобідської сільської ради перед громадськістю

Дата: 04.12.2020 14:28
Кількість переглядів: 391

Фото без описуФото без описуСлужба у справах дітей виконавчого комітету Новослобідської сільскої ради відповідно до чинного законодавства України забезпечує соціально – правовий захист всіх дітей, а особливо тих, які потребують додаткової уваги з боку держави: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

До основних завдань служби у справах дітей належить :

- перевірка умов, в яких проживає дитина;

- в разі потреби, відібрання дитини від батьків та влаштування її в спеціалізовані заклади або інші сім’ї;

- подання позову до суду щодо позбавлення батьків батьківських прав;

- відстоювання інтересів дитини на судах;

- участь у вирішенні питання щодо місця проживання дитини під час розірвання шлюбу між батьками, якщо тато і мама не можуть домовитися, з ким буде проживати дитина;

- захист майнових інтересів дитини. Наприклад, якщо батьки продають будинок, в якому зареєстрована дитина, то вони обов’язково повинні отримати дозвіл органу опіки і піклування, до складу якого входить служба на здійснення такої операції;

- захист прав та інтересів дітей, які залишились без батьківського піклування.

Це звичайно не повний перелік завдань, які покладаються на службу у справах дітей.

Фото без описуПри виконавчому комітеті сільської ради працює комісія з питань захисту прав дитини, яка розглядає питання, що стосуються забезпечення як найкращих інтересів дитини.

На сьогоднішній день на обліку служби у справах дітей перебуває 11 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних родинах та родинах опікунів. Щорічно, службою готуються звіти про стан утримання та виховання дітей в родинах.

Постійно проводиться робота по виявленню дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, а саме: проживають у сім’ях, в яких батьки або особи, що їх замінюють, ухиляються від виконання батьківських обов’язків, та надання їм відповідної допомоги. В період карантинних обмежень за підтримки сільської ради та організації Червоного Хреста, кожна родина, яка опинилась в СЖО неодноразово забезпечувались продуктовими наборами.

Фото без описуНа жаль, на території нашої ОТГ є батьки, які, навіть після втручання служби, поліції, навчальних закладів продовжували нехтували здоров’ям, вихованням своїх дітей і були позбавлені батьківських прав. Дітки влаштовані під опіку та зростають у сімейному оточенні.

Служба у справах дітей постійно бере участь у заходах до Дня захисту прав дітей, Дня святого Миколая, новорічних святах.

Не залишається поза увагою питання квартирного обліку дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. За поданням служби чотири дитини вищезазначеної категорії були взяті на квартирний облік Новослобідської сільської ради. Одна дитина з чила дітей позбавлених батьківського піклування завдяки злагодженій роботі місцевої комісії придбала собі квартиру. В цьому році ми сподіваємось також на позитивний результат.

На даний час актуальним питанням для служби у справах дітей є питання створення на території ОТГ патронатної родини. Тому просимо небайдужих людей, які мають бажання допомогти дітям, що потрапили в складні життєві обставини - стати патронатними вихователями. Ця послуга дозволяє забезпечити дітей на певний час родинним оточенням, а патронатним вихователям – забезпечить гідну оплату праці.

Фото без описуТакож хотілось би звернутись до всіх мешканців громади, якщо ви маєте відомості, щодо неналежного виконання батьками, свої батьківських обов’язків, звертайтесь до служби у справах дітей, адже від вчасного повідомлення про такі випадки може залежати життя та здоров’я дитини.

Шановні жителі сільської ради! Якщо у Вас виникли питання щодо забезпечення прав та інтересів дітей, будемо раді вислухати і допомогти. Наша адреса: вул. Садова, 63, село Мінакове, Путивльський район, Сумська область.

Телефон – 5-45-20, електронна пошта - sloboda.ssd@ukr.netЗаздалегідь вдячні за співпрацю.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь