Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

ЗАТВЕРДЖЕНО СІЛЬСЬКИЙ БЮДЖЕТ ТА ПРОГРАМУ ЕКОНОМІЧНОГО І СОЦІАЛЬНОГО РОЗВИТКУ НОВОСЛОБІДСЬКОЇ ГРОМАДИ НА 2021 РІК

Дата: 23.12.2020 23:19
Кількість переглядів: 244

Фото без опису22 грудня 2020 року під головуванням керівника громади Ольги Гаркавенко та за участі 18 з 22 обраних депутатів, відбулася 3 сесія Новослобідської сільської ради 8 скликання. В роботі сесії приймав участь голова Путивльської РДА Сергій Савченко та депутат Сумської обласної ради Микола Ільченко.

До проєкту порядку денного сесії було внесено 97 питань, які попередньо були детально розглянуті та опрацьовані на постійних комісіях сельської ради.

Одними із основних питань порядку денного засідання були розглянуті рішення про прийняття сельського бюджету та затвердження Програми економічного і соціального розвитку Новослобідської громади на 2021 рік.

Стосовно питання про бюджет Новослобідської сільської територіальної громади на 2021 рік виступив начальник відділу фінансів та економічного розвитку Владислав Нерощін. Прогнозні надходження доходів загального фонду бюджету територіальної громади на 2021 рік визначені у сумі 44543,2 тис. гривень, що на 13867,8 тис. гривень більше очікуваних надходжень за 2020 рік. Головний сільський кошторис забезпечуватиме функціонування бюджетних закладів та установ громади в повному обсязі, ним передбачена виплата заробітної плати, оплата за енергоносіїв та комунальні послуги, а також видатки, спрямовані на розвиток ОТГ. На жаль на розвиток дуже мало 1,0 млн грн.

Сподіваємось на прийняття Верховною Радою законопроектів, що зобов'яже сплачувати ПДФО за місцем діяльності, а не реєстрації та законів про детінізацію обігу землі, що збільшить бюджет Новослобідської громади в декілька разів.

При розгляді проекту Програми соціально-економічного розвитку було зазначено що найактуальнішими завданням розвитку громади у 2021 році будуть інвестиційна діяльність, подальша модернізація інфраструктури громади, ремонт дорожнього покриття, підвищення рівня надання соціальних, житлово-комунальних послуг та в цілому економічний розвиток Новослобідської територіальної громади. На даний час у нас гостро стоять питання покращення якості надання медичних послуг, зміцнення матеріально-технічної бази закладів освіти, культури. Особливу увагу буде приділено ремонту дорожнього покриття.

Заходи щодо реалізації Програми економічного і соціального розвитку Новослобідської сільської ради на 2021 рік ви можете переглянути на сайті громади.

Депутатами ради було затверджено план роботи сільської ради та план роботи постійних комісій ради на 2021 рік. Основні заходи щодо діяльності громади у наступному році озвучила секретар ради Олена Мірошнікова.

Також в ході роботи сесії затверджено ряд Програм, які планується реалізувати до 2025 року.

При розгляді блоку земельних питань прийнято ряд рішень, які стосуються затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволу на розробку проектів землеустрою тощо. Депутатами обговорено та затверджено ряд майнових питань та надано матеріальну допомогу особі, яка опинилася в складних життєвих обставинах.

Також, було прийнято ряд важливих рішень стосовно соціальної сфери, благоустрою, освіти, медицини, фінансів та земельних питань.

На прикінці сесії було надано слово депутату Сумської обласної ради Миколі Ільченко, який привітав новообраних депутатів, побажав конструктивної праці на благо громади і коротко зупинився на окремих актуальних моментах, які сьогодні найбільш хвилюють мешканців громади, зокрема по дорожньому будівництву, передачі лісів на баланс громади та інших важливих питаннях.

Голова Путивльської РДА Сергій Савченко подякував за плідну та конструктивну роботу усіх відділів та депутатів громади та побажав не зупинятись на досягнутих результатах, а крокувати далі для розвитку нашої громади.

По закінченню роботи сесії, голова громади, подякувала депутатам, керівникам підприємств, платникам податків за плідну працю спрямовану на розвиток громади, а також привітала всіх з наступаючими святами та побажала у Новому році кожній родині добра, миру і достатку.

Загалом новообрана рада, показує свою спроможність працювати ефективно, злагоджено і продуктивно.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь