ВІДТЕРМІНОВАНО ВВЕДЕННЯ В ДІЮ ПОСИЛЕНИХ ВИМОГ ЩОДО ЗАГОТІВЛІ СИРОГО МОЛОКА
Набрав чинності наказ Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 24.12.2020 № 2760, яким відтерміновано на 2 роки підвищення граничних значень для критеріїв відповідності сирого молока в частині вимог до безпечності та якості молока і молочних продуктів.
Рік тому в Україні було розпочато перехідний період з наближення до європейських вимог безпечності та якості шляхом поетапного підвищення граничних значень для критеріїв до сирого молока: рівень загального бактеріального забруднення (ЗБЗ) і кількість соматичних клітин (КСК). Для дотримання таких критеріїв оператори ринку молока та молочних продуктів мають виконувати спеціальні гігієнічні вимоги до виробництва та введення в обіг сирого молока.
За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації: http://www.apk.sm.gov.ua/index.php/uk/golovna-storinka/1713-ahrariyi-sumshchyny-otrymaly-66-2-mln-hryven-z-derzhavnoho-byudzhetu-za-prydbannya-tekhniky-vitchyznyanoho-vyrobnytstva