Було організовано семінар –нараду за участю представників Держпродспоживслужби
Сьогодення диктує нам безумовне знання нормативних документів, які введені в дію за останній рік і без яких неможливе проведення реформування освітньої галузі. Саме з метою ознайомлення із законодавчою базою керівників закладів загальної середньої освіти 9 лютого 2021 року для них було організовано семінар –нараду за участю представників Держпродспоживслужби. Питання введення в дію нового Санітарного регламенту в закладах загальної середньої освіти розкрила фельдшер санітарного відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Путивльського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Толкачова Т.Б., яка зосередила увагу присутніх на санітарно-гігієнічних нормах влаштування територій та приміщень, системі забезпечення життєдіяльності закладів, організації харчування школярів у шкільних їдальнях. Найактуальнішим стало обговорення питання використання харчових продуктів для дітей. Потребує зміни двотижневе меню, бо тепер забороняється введення ковбасних виробів, цукру під час приготування усіх напоїв, а також зменшення солі. Між іншим, сіль може використовуватись тільки йодована. Продовженням питання організації харчування стало надважливе введення на харчоблоках системи НАССР, без якої неможлива робота їдалень, на чому зупинилась виконуюча обов’язків начальника Путивльського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області Люшина Н.В. Надія Василівна конкретно розповіла про підготовку 13 програм-передумов, визначення критичних точок проходження харчових продуктів до приготування, планування приміщень, ведення журналів, підготовку графіків технічного обслуговування усього обладнання, лабораторних досліджень, навчання персоналу, інструкцій тощо. Метою усіх заходів є безпечність харчових продуктів та технології їх приготування, а це і є здоров’я наших дітей.