Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Володимир Сосюра

Дата: 16.02.2021 16:07
Кількість переглядів: 361

Фото без описуВолодимир Сосюра - один з найщиріших ліриків ХХ століття. Увійшов у слов’янську поезію як співець любові й вічної світозміни, що злилися в єдиному понятті прекрасного, у відчутті вільного і терпкого смаку життя, якому немає кінця-краю. Майстер загадкової простоти і ясних почуттів, поет ніжний і тривожний, як надвечірнє світло, він пройшов через кілька історичних та культурних епох у житті України. Постать Володимира Сосюри посідає визначне місце в українському історико-культурному просторі.

16 лютого 2021 року проведено територіальний етап Відкритого фестивалю – конкурсу читців, поетів, художників та фотохудожників «Любіть Україну!» пам’яті Володимира Сосюри. На розгляд членів журі було представлено 6 відеороликів та 4 творчі роботи у трьох номінаціях : «Читці», «Художники», «Фотохудожники»; у І віковій категорії – 12 – 17 років. Діти під наставництвом педагогів готували відео - читання творів Володимира Сосюри.

При оцінюванні відеороликів ураховувались відповідність темі заходу, художня і естетична складова відеоролика, дотримання жанру «художнє читання», відповідність технічним умовам, оригінальність та оформлення. При оцінюванні малюнків ураховувались висвітлення тематики, оригінальності та композиційного рішення, відповідності віковим особливостям, оформлення. При оцінюванні фотографій ураховувались відповідність роботи тематиці конкурсу, практичне значення, втілення творчої ідеї та задуму автора, оригінальність та оформлення, ступінь самостійності автора під час виконання роботи.

Усі відеоролики, малюнки, фотографії характеризуються оригінальністю задуму. Перед членами журі завдання стояло нелегке. Але переможці визначені! У номінації «Читці»:І місце – Голіков Роман, учень Мазівського НВК, вчитель Бринзей Т.Л.

https://www.facebook.com/groups/235372307037694/permalink/849901275584791/

; ІІ місце – Селіна Людмила, учениця Юр’ївського НВК, вчитель Міщенко Н.М.

https://www.facebook.com/groups/1838946459455081/permalink/4377857962230572/

; ІІІ місце – Краснюков Артем, учень Юр’ївського НВК, вчитель Скворцова С. В. та Черненко Катерина, учениця Мазівського НВК, вчитель Бринзей Т.Л.

https://www.facebook.com/groups/235372307037694/permalink/849901275584791/

У номінації «Художники»: І місце – Газзати Давид, учень Мазівського НВК, вчитель Бринзей Т.Л.; ІІ місце – Растова Катерина, учениця Мазівського НВК; вчитель Бринзей Т.Л. У номінації «Фотохудожники»: І та ІІ місце – Растова Катерина, учениця Мазівського НВК, вчитель Бринзей Т.Л. Щиро вітаємо переможців! На наступний етап Відкритого фестивалю - конкурсу читців, поетів, художників, фотохудожників «Любіть Україну!» пам’яті Володимира Сосюри будуть надіслані: у номінації «читці»: відеоролики Голікова Романа та Селіної Людмили; у номінації «художники»: роботи Газзати Давида та Растової Катерини; у номінації «фотохудожники»: роботи Растової Катерини. Бажаємо нашим дітям перемоги! У кожному відео та роботі простежується щира любов до української літератури. Володимир Сосюра залишив нам чисте слово, у якому він житиме вічно!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь