A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Податкова накладна: з 1 березня за новою формою

Дата: 22.02.2021 09:45
Кількість переглядів: 549

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, що Міністерство фінансів України  наказом від 02.12.2020 року № 734 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України» (далі – Наказ № 734) виклав у новій редакції, зокрема,  форми податкової накладної та  податкової декларації з податку на додану вартість.

Наказ набере чинності з 01.03.2021.

Отже, починаючи з 01.03.2021,  податкові накладні (далі – ПН)  та розрахунки коригування кількісних і вартісних  показників до податкової накладної (далі – РК) складаються виключно за формами,  затвердженими наказом Міністерства фінансів України  від 31.12.2015 року № 1307 з урахуванням  змін, внесених Наказом № 734.

Податкову накладну та РК доповнено новим реквізитом «код», в якому зазначається ознака джерела податкового номера відповідно до реєстру, якому належить податковий номер особи:

1 - Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України (ЄДРПОУ);

2 - Державний реєстр фізичних осіб - платників податків (ДРФО);

3 - реєстраційний (обліковий) номер платника податків, який присвоюється контролюючими органами (для платників податків, які не включені до ЄДРПОУ);

4 - серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті).

Рядок «код» у ПН та/або РК заповнюється виключно  у разі заповнення рядка «Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта» ПН та/або РК.

Починаючи з 1 березня 2021 року,  в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН)  можуть бути зареєстровані  виключно ПН та/або РК, складені за новими формами. При цьому податкові накладні та РК, складені за формами, що були чинними  до 01.03.2021, не прийматимуться до реєстрації в ЄРПН.

 Більш детально про  особливості складання ПН та РК і їх реєстрації в ЄРПН йдеться у листі ДПС  від 10.02.2021 № 3641/7/99-00-21-03-02-07.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь