A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

До уваги батьків!

Дата: 22.02.2021 14:10
Кількість переглядів: 525

Фото без опису

Сумним видався початок 2021 року - 18 самогубств та спроб їх вчинення неповнолітніми. Вік дітей від 10 до 16 років. Експерти пов’язують таку жахливу статистику саме з активізацію, так званих, «груп смерті», на кшталт «Синього кита». А ситуація просто катастрофічна. На думку спеціалістів дітей в групах смерті тисячі, і це без перебільшення. Дуже великий відсоток підлітків знають про такі групи й вступають до них. Адже для них це лише гра, в якій ти можеш показати, що не "слабак", ти вже дорослий. Подібних груп багато, але у всіх одна мета — залучити підлітка в гру зі смертю". На жаль, діти часто не розуміють наслідків своїх вчинків, вважають розвагою те , що інколи призводить до трагічних і невідворотних наслідків.

Уберегти дітей від соціальних мереж в наш час просто не можливо, проте зменшити їх вплив на свідомість дітей дорослим цілком під силу. По перше необхідно говорити дітям про кібербезпеку, тобто, що і в яких випадках на них впливає. І краще говорити це не підліткам, а доносити цю інформацію тоді, коли діти готові її почути, тобто це 7, 8 або 9 років". І мабуть одним з головних завдань батьків, навчальних закладів це надати дітям адекватну альтернативу часу онлай - спілкування з сім’єю, однолітками, хобі, гуртки, тоді вони не будуть компенсувати живе спілкування в інтернеті.

Шановні батьки! Намагайтеся спілкуватися по-дружньому зі своїми дітьми, будувати довірливі стосунки, спонукайте, а не змушуйте дитину розповідати про її друзів та шкільне життя та ставтесь до дитини з розумінням, приділяйте більше уваги психологічному стану дитини. А також не забувайте про онлайн безпеку дітей:

- перевіряйте акаунти дитини в соціальних мережах та групи, до яких вона приєдналася;

- переглядайте зміст спілкування в приватних чатах;

- контролюйте відео та фото, які є в гаджетах вашої дитини;

- звертайте увагу на її коло спілкування.

І не забувайте, що кращими друзями для дітей – є батьки, які завжди підтримають і для яких їх діти є найкращими незалежно від ситуації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь