Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Сумним видався початок 2021 рік - 18 самогубств та спроб їх вчинення неповнолітніми

Дата: 22.02.2021 11:53
Кількість переглядів: 540

Фото без описуСумним видався початок 2021 рік - 18 самогубств та спроб їх вчинення неповнолітніми. Вік дітей від 10 до 16 років. Експерти пов’язують таку жахливу статистику саме з активізацію, так званих, «груп смерті», на кшталт «Синього кита». А ситуація просто катастрофічна. На думку спеціалістів дітей в групах смерті тисячі, і це без перебільшення. Дуже великий відсоток підлітків знають про такі групи й вступають до них. Адже для них це лише гра, в якій ти можеш показати, що не "слабак", ти вже дорослий. Подібних груп багато, але у всіх одна мета — залучити підлітка в гру зі смертю". На жаль, діти часто не розуміють наслідків своїх вчинків, вважають розвагою те , що інколи призводить до трагічних і невідворотних наслідків.

Уберегти дітей від соціальних мереж в наш час просто не можливо, проте зменшити їх вплив на свідомість дітей дорослим цілком під силу. По перше необхідно говорити дітям про кібербезпеку, тобто, що і в яких випадках на них впливає. І краще говорити це не підліткам, а доносити цю інформацію тоді, коли діти готові її почути, тобто це 7, 8 або 9 років". І мабуть одним з головних завдань батьків, навчальних закладів це надати дітям адекватну альтернативу часу онлай - спілкування з сім’єю, однолітками, хобі, гуртки, тоді вони не будуть компенсувати живе спілкування в інтернеті.

Шановні батьки! Намагайтеся спілкуватися по-дружньому зі своїми дітьми, будувати довірливі стосунки, спонукайте, а не змушуйте дитину розповідати про її друзів та шкільне життя та ставтесь до дитини з розумінням, приділяйте більше уваги психологічному стану дитини. А також не забувайте про онлайн безпеку дітей:

- перевіряйте акаунти дитини в соціальних мережах та групи, до яких вона приєдналася;

- переглядайте зміст спілкування в приватних чатах;

- контролюйте відео та фото, які є в гаджетах вашої дитини;

- звертайте увагу на її коло спілкування.

І не забувайте, що кращими друзями для дітей – є батьки, які завжди підтримають і для яких їх діти є найкращими незалежно від ситуації.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь