A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ "ВІЙСЬКОВІ ЗЛОЧИНИ ТА ЗЛОЧИНИ ГЕНОЦИДУ В ЛОКАЛЬНОМУ ВИМІРІ"

Дата: 24.02.2021 14:52
Кількість переглядів: 405

Сьогодні вперше на території села Нова Слобода відбулась конференція міжнародного рівня! Науковці та представники влади двох країн, України та Азербайджану, винесли на розгляд конференції трагічні події для своїх народів. Страшні сторінки історії села Нова Слобода, часів Другої Світової війни 7 липня 1942 року, представляли наукові співробітники комунального закладу Сумської обласної ради “Державний історико-культурний заповідник у м. Путивлі”. Трагічні події, які відбулись на території Азербайджану в ніч з 25 на 26 лютого 1990 року року в місті Ходжали, представляли науковці Азербайджану! Спільні трагедії об'єднують наші народи! Найцінніше в світі є людське життя! Мирні мешканці наших країн жорстко закатовані в ході військових конфліктів! Жодного виправдання не можливо знайти для карателів!

На заході слухачами були старшокласники Новослобідського НВК. Протягом всієї конференції діти уважно слухали доповіді та переглядали документальні відео матеріали страшних подій. Ми повинні пам'ятати свою історію, історію своєї країни, історію держав світу, щоб запобігти повторенню, щоб виховати нове, високо-моральне покоління, яке буде краще за нас!

Конференція відбулась за ініціативи Афгана Салманова, Почесного консула Азербайджанської республіки в м. Харків, який завжди разом з нами, українським народом, вшановує пам'ять загиблих в Україні, підтримуючи Меморіал жертвам фашизму «Дзвін скорботи» в селі Нова Слобода, за що в подяку його жителі удостоїли Афгана Салманова званням «Почесний житель села Нова Слобода»!

Учасники конференції: Афган Салманов, Олег Медуниця, Сергій Тупік, Сергій Крюков, Олександр Чурочкін, українські та азербайджанські науковці!

Робота була плідною, міжнародний телеміст наблизив наші народи та об'єднав у спільній трагедії!

До нових зустрічей!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь