A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

  СІМЕЙНИЙ ПАТРОНАТ: ШАНС ДЛЯ ДИТИНИ ЗАЛИШИТИСЯ У РОДИНІ

Дата: 11.03.2021 11:01
Кількість переглядів: 403

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуПатронат над дітьми-це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками/законними представниками, надання їй та її сім’ї послуг, спрямованих на повернення у сім’ю відповідно до найкращих інтересів дитини.

      Сім’я патронатного вихователя - це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

      До сім’ї патронатного вихователя можуть бути одночасно влаштовані тільки діти, які є між собою рідними братами та сестрами, або діти, які виховувалися в одній сім’ї.

      Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя встановлюється органом опіки та піклування і не може перевищувати трьох місяців Проте, у разі наявності обставин, що обґрунтовують необхідність і доцільність перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя, термін перебування дитини у патронатній сім'ї може бути продовжено до шести місяців.

 

Хто може стати патронатним вихователем:

Громадянин України, який має бажання допомогти  дитини, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та реабілітації дитини у своєму помешканні, не має судимості, стан здоров’я дозволяє забезпечувати догляд та виховання дітей, пройшов навчання за спеціальною програмою підготовки сімей-кандидатів у патронатні вихователі

Обов’язки патронатного вихователя

1) забезпечити дитині умови для проживання, забезпечити одягом, харчуванням тощо;

2) створити дитині умови для навчання, фізичного та духовного розвитку;

3) співпрацювати з батьками, іншими законними представниками дитини задля подолання складних життєвих обставин у межах та у спосіб, визначені органом опіки та піклування;

4) забезпечити надання чи доступ до послуг, визначених договором про патронат над дитиною;

5) сприяти контактам дитини з батьками, іншими законними представниками, родичами, крім випадків, коли батьки позбавлені батьківських прав або в судовому порядку обмежені у праві спілкування з дитиною.

ПАТРОНАТНИМ ВИХОВАТЕЛЯМ ГАРАНТОВАНО:

Оплата послуг патронатного вихователя - розмір грошового забезпечення становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць.

Виплата соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя - розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць.

    Шукаємо людей, які готові у своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту та підтримки! Дізнатися детальну інформацію можна звернувшись до Служби у справах дітей або Центр з надання соціальної послуг Новослобідської сільської ради :

+380 (5442) 52540

E-Mail адреса: nsloboda_sr@ukr.net

nslobcnsp@ukr.net


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь