Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

ВСІ ВЛАСНИКИ НЕРОЗПОДІЛЕНИХ (НЕВИТРЕБУВАНИХ) ЗЕМЕЛЬНИХ ДІЛЯНОК АБО ЇХ СПАДКОЄМЦІ ПОВИННІ ОФОРМИТИ ПРАВО ВЛАСНОСТІ НА СВОЇ ПАЇ ДО 1 СІЧНЯ 2025 РОКУ

Дата: 05.03.2021 19:29
Кількість переглядів: 203

Відповідно до ст. 13 Закону «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)», у разі, якщо до 1 січня 2025 року власник нерозподіленої (невитребуваної) земельної ділянки або його спадкоємці повинні оформити право власності на цю земельну ділянку, він вважатиметься таким, що відмовився від одержання земельної ділянки. До цього часу ділянка буде вважатись «незатребуваною».

Після 1 січня 2025 року незатребувані ділянки будуть визнані безхазяйними. Їх передадуть у комунальну власність територіальної громади, на території якої вони розташовані.

Як оформити право власності на паи?:

Зареєструвати право власності можна у нотаріуса або через центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), якии? прии?має документи для державної реєстраціі? речових прав на нерухоме маи?но.

Для початку необхідно звернутись до землевпорядноі? організаціі?, яка виготовить необхідну документацію землеустрою та внесе відомості про Вашу земельну ділянку до Державного земельного кадастру, на підставі чого Ви отримаєте Витяг з ДЗК з присвоєним кадастровим номером.

Далі необхідно звернутися в ЦНАП, або до нотаріуса з заявою для реєстраціі?.

Для державної реєстрації прав заявник подає оригінали документів, необхідних для відповідної реєстрації, та документ, що підтверджує сплату адміністративного збору за державну реєстрацію прав.

Після того як відомості про право власності внесено до Державного реєстру речових прав на нерухоме маи?но, ви стаєте власником земельноі? ділянки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь