Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Ведення обліку фізичних осіб-підприємців

Дата: 16.03.2021 08:57
Кількість переглядів: 461

Фото без опису

Головне управління ДПС у Сумській області звертає увагу, що з 01січня 2021 року для всіх ФОП скасовано ведення обліку у Книгах обліку.

Для ФОПів – платників І – ІІІ груп передбачено ведення обліку в довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів (тобто доходи відображають один раз на місяць, а не щоденно), а для ФОПів ІІІ групи, які є платниками ПДВ, ще й  відображення витрат. Облік  доходів і витрат може вестися за власним рішенням платників в паперовому та/або електронному вигляді.

За власним бажанням ФОП може продовжити заповнювати Книгу обліку доходів. Але реєстрація цієї книги у контролюючих органах з 01 січня 2021 року скасована. Книга обліку доходів минулих років має зберігатись ФОПом 3 роки на випадок перевірки.

ФОП на загальній системі оподаткування зобов’язані вести облік доходів і витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару. ПКУ дозволяє вести облік доходів і витрат в паперовому та/або електронному вигляді. Типова форма, за якою здійснюється облік доходів і витрат, та порядок ведення такого обліку визначаються Мінфіном. На сьогодні і до моменту затвердження нової форми Мінфіном залишається чинною Книга обліку доходів і витрат, затверджена наказом Міндоходів від 16 вересня  2013 року  №481.

Фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов’язані вести облік доходів і витрат від такої діяльності. ПКУ дозволяє вести облік доходів і витрат в паперовому та/або електронному вигляді. На сьогодні і до моменту затвердження нової форми Мінфіном залишається чинною Книга обліку доходів і витрат, затверджена наказом Міндоходів від 16 вересня 2013 року  №481.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь