A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Служба зайнятості Сумщини: кузня кадрів у Хоружівці працює на повну потужність

Дата: 23.03.2021 11:17
Кількість переглядів: 316

Фото без описуНавчальне відділення Державного навчального закладу «Сумський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості» в с. Хоружівка Недригайлівського району розпочало відлік своєї діяльності 18 жовтня 2018 року. Відтоді на базі цього відділення успішно також працює перший і поки що єдиний в Україні Центр сприяння розвитку об’єднаних територіальних громад державної служби зайнятості.

За словами директора Сумського обласного центру зайнятості Володимира Підлісного, обласна служба зайнятості, її структурні підрозділи мають чіткий план дій щодо роботи навчального відділення Сумського центру професійно-технічної освіти в Хоружівці, його розвитку на найближчу перспективу. За час існування тут набули нової спеціальності сотні вчорашніх безробітних, які знайшли застосування знанням у практичній діяльності в усіх куточках області. Особливістю навчального закладу є те, що слухачі здобувають спеціальність, здебільшого, на замовлення роботодавців. Тому працевлаштування випускників тут сягає ста відсотків. Є ще одна приємна особливість хоружівського відділення: сюди на навчання приїжджає все більше представників інших областей. Їх ваблять, в першу чергу, ті ліцензовані спеціальності, які є лише у нас. Ті ж, скажімо, бджолярі.    

- Період становлення навчального закладу минув, - розповідає Володимир Підлісний. – Сьогодні ми вдосконалюємо матеріально-технічну базу, розширюємо перелік професій, які затребувані на ринку праці нашого регіону. Постійно працюємо з вузами, іншими навчальними закладами щодо підбору якісного складу викладачів. Для слухачів зробили євроремонт гуртожитку на більш ніж 30 місць, для викладачів відремонтували три сучасні квартири. Словом, дбаємо, аби процес навчання проходив не лише ефективно, а й комфортно. Адже вчимо, так би мовити, доросле населення. Тому більшість наших слухачів люди сімейні. Відтак намагаємося створити їм домашню атмосферу, прийнятні умови. Цими днями, приміром, за парти сіли майбутні кухарі.

Посадовець підкреслює, що Центр сприяння розвитку об’єднаних територіальних громад теж став привабливим місцем, де знання набувають не лише представники ОТГ, а й державні службовці виконавчої влади та місцевого самоврядування. Своєрідною школою поповнення вмінь та практичних навичок вже скористалися представники всіх без винятку районів Сумщини.

З діяльністю навчального відділення та Центру сприяння розвитку ознайомився заступник голови обласної державної адміністрації Віталій Максименко. Директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Юрій Каліновський, директор Сумського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості Михайло Гузь та Недригайлівський селищний голова Костянтин Волков детально розповіли про подальші плани розвитку Центру сприяння розвитку ОТГ та навчального відділення, ознайомилися з інфраструктурою села як модельного об’єкту для підготовки спеціалістів в ОТГ за напрямками, що забезпечують життєдіяльність громад, а також відвідали гуртожиток для слухачів та квартири для проживання викладачів ДНЗ «Сумський центр ПТО ДСЗ».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь