Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

26 березня 2021 року відбулося засідання чергової шостої сесії Новослобідської сільської ради восьмого скликання

Дата: 26.03.2021 20:55
Кількість переглядів: 329

Фото без опису26 березня 2021 року під голуванням сільського голови Ольги Гаркавенко відбулося засідання чергової шостої сесії Новослобідської сільської ради восьмого скликання. В роботі сесії прийняли участь 13 депутатів з 22 обраних. У ході засідання депутатами сільської ради було розглянуто 60 питань.

З метою розроблення та здійснення комплексу заходів правового, організаційного та економічного характеру, спрямованих на забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги осіб, які мають на неї конституційне право і потребують такої допомоги, а також забезпечення доступу до справедливого правосуддя, підвищення рівня правової освіченості населення Новослобідської сільської ради обговорено питання прийняття Програми сприяння розвитку безоплатної правової допомоги населенню в Новослобідській сільській раді на 2021 - 2024 роки.

Враховуючи Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад» та Постанову Верховної Ради України від 17.07.2020 №807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів», у ході засідання були обговорені питання щодо внесення змін до Статуту КП «Турбота» Новослобідської сільської ради, Статуту КП «Джерело», Положення про відділ освіти, молоді та спорту Новослобідської сільської ради та Положення про відділ фінансів та економічного розвитку Новослобідської сільської ради, а саме зміни назви району з «Путивльського» на «Конотопський».

Також розглянуте питання щодо порушення клопотання перед Конотопською районною радою щодо зняття з обліку села Соловйове Новослобідської сільської ради Конотопського району Сумської області (Мазівський старостинський округ), у зв’язку з відсутністю мешканців та будь-якого житла.

Прийняте рішення щодо звернення до Міністерства культури та інформаційної політики щодо погодження ліквідації Новослобідського сільського клубу Мазівського старостинського округу (селище Новослобідське Конотопського району Сумської області) шляхом вилучення з базової мережі Комунального закладу «Новослобідський сільський будинок культури» Новослобідської сільської ради Конотопського району Сумської області, у зв’язку з його аварійним станом.

У зв’язку з прийнятим виконавчим комітетом рішенням щодо забезпечення дітей-чорнобильців безкоштовним харчуванням, з нагоди відзначення 35-ої річниці Дня пам'яті Чорнобильської трагедії, було обговорено питання щодо внесення змін до рішення сільської ради «Про затвердження денних грошових норм з організації харчування дітей у закладах дошкільної, загальної середньої освіти Новослобідської сільської ради у 2021 році».

Для забезпечення якісного обслуговування осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату, які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою милиць, палиць, ходунків, візків, депутати сільської ради вирішили створити службу з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

З метою підвищення доступності первинної медичної допомоги та долікарської медичної допомоги для населення віддалених від місця розташування амбулаторій та КНП «Амбулаторія загальної практики – сімейної медицини», відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань діяльності закладів охорони здоров’я», Порядку формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги, затвердженого Наказом Міністерстваохорони здоров’я України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України 06.02.2018 №178/24, Положення про медичний пункт тимчасового базування, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України від 29.07.2016 №801, розглянуте питання про створення медичних пунктів тимчасового базування та пунктів здоров’я, затвердження структури та Положення про медичний пункт тимчасового базування та пунктів здоров’я на території Новослобідської сільської ради.

Розглядались питання про затвердження мережі закладів культури Новослобідської сільської ради; про внесення змін до структури закладів культури та відділу житлово – комунального господарства, містобудування, цивільного захисту населення, надзвичайних ситуацій та взаємодії з правоохоронними органами.

З метою розвитку територіальної громади, підвищення якості життя мешканців шляхом успішного соціального, економічного та культурного розвитку громади, для досягнення стабільного соціального і економічного розвитку території громади, створення сприятливих умов діяльності Новослобідської сільської ради та суб'єктів господарювання, забезпечення спільного впливу на регуляторні, фінансово-економічні і суспільно-політичні процеси в громаді, сільська рада намагається знайти шляхи вирішення питань забезпечення розвитку громади та уникнення втрат до бюджету сільської ради депутатами сільської ради було прийняте рішення про звернення до начальника Головного управління ДПС у Сумській області щодо перевірки діяльності деяких сільгоспвиробників, що працюють на території Новослобідської сільської ради, з метою вирішення питання щодо недопущення втрат до бюджету Новослобідської сільської ради.

Також прийняті рішення, які стосуються земельних питань, переважно затвердження технічної документації із землеустрою, надання дозволів на розробку проєктів землеустрою, тощо. Крім того було надано матеріальну допомогу на лікування чотирьом мешканцям с. Нова Слобода. З усіх питань були прийняті відповідні рішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь