Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

«Сумщина гастрономічна: традиційна кухня регіону»

Дата: 29.03.2021 14:38
Кількість переглядів: 916

Представляємо автентичну страву «Квашена капуста» с. Ширяєве.

РЕЦЕПТУРА:

4 качана - капусти

2 великих - моркви

Горстка - солі

ПРИГОТУВАННЯ:

Беремо наливну соковиту білу капусту, дрібимо соломкою, натераємо моркву та горстку солі, і перемішуємо капусту (перетираємо) з морквою. Складаємо до кодушки, ретельно товчемо - капусту. Зверху кладемо гніт і ставимо на 10-15 діб до закутку, так щоб з верху з'явився розсіл. Перед вживанням верхній розсіл збираФото без описуємо. Готову страву подають до столу, додаючи цибулю і змащують олією. Дуже смакує капуста з гарячою не очищеної картоплею. У великий піст квашену капусту смажать і роблять з неї картопляники.

Цей рецепт приготування передалось від бабусі до матері, й до доньки Тиховськой Валентини Петрівни. Смачного всім!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь