«Сумщина гастрономічна: традиційна кухня регіону»
Представляємо автентичну страву «Квашена капуста» с. Ширяєве.
РЕЦЕПТУРА:
4 качана - капусти
2 великих - моркви
Горстка - солі
ПРИГОТУВАННЯ:
Беремо наливну соковиту білу капусту, дрібимо соломкою, натераємо моркву та горстку солі, і перемішуємо капусту (перетираємо) з морквою. Складаємо до кодушки, ретельно товчемо - капусту. Зверху кладемо гніт і ставимо на 10-15 діб до закутку, так щоб з верху з'явився розсіл. Перед вживанням верхній розсіл збираємо. Готову страву подають до столу, додаючи цибулю і змащують олією. Дуже смакує капуста з гарячою не очищеної картоплею. У великий піст квашену капусту смажать і роблять з неї картопляники.
Цей рецепт приготування передалось від бабусі до матері, й до доньки Тиховськой Валентини Петрівни. Смачного всім!