Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Засідання комісії ТБНС

Дата: 09.04.2021 13:32
Кількість переглядів: 514

Фото без опису

8 квітня відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Новослобідської сільської ради на яку було винесено ряд питань, які потребують термінового вирішення.

По питанню про заходи щодо запобігання та протидії масовим пожежам лісів, торфовищ і сільськогосподарських угідь у літній період 2021 року, доповів начальник 15 ДПРЧ УДС НС у Сумській області Ігор Пономаренко, який ознайомив з інформацією про пожежну ситуацію на території громади. Та наголосив, що всі ми розуміємо, що трава сама по собі не запалюється, її підпалюють … Щороку на весні починається сезон паління листя, сухої трави та інших рослинних решток. Люди, які палять суху траву, завжди переконані, що цим вони покращують врожайність. Це твердження – міф. 13 квітня 2020 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу», яким зокрема внесено зміни до статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Відтепер штраф за порушення вимог пожежної безпеки складає:

- для громадян: від 90 до 270 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1530 – 4590 грн.);

- для посадових осіб: від 270 до 900 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (4590 – 15300 грн)

Начальник відділу ЖКГ Лучанінов С.О. доповів, що на території громади працюють три пожежних підрозділи ( Нова Слобода, Юр’єве, Бояро -Лежачі), які готові до дій в пожежонебезпечний період 2021 року, але краще, щоб пожеж на території громади не було. Було затверджено комплексній план заходів щодо запобігання та протидії пожежам лісів, торфовищ та с/г угідь у пожежонебезпечний період 2021 роки.

Було обговорено план організаційних і практичних заходів, щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах громади .

При обговоренні питання, щорічної безкоштовної вакцинації домашніх тварин, було вирішино - провести роз’яснювальну роботу серед населення громади, щодо небезпечності захворювання на сказ тварин та необхідність вакцинації домашніх тварин (собак, котів). Відповідальність за відмову від вакцинування, покладається на власника тварини.

Відповідно до листа начальник 15 ДПРЧ УДС НС у Сумській області, затверджено місце знищення вибухонебезпечних предметів на території Новослобідської громади – це яр на відстані 3 кілометри в північно-східному напрямку від с. Мазівка , урочище «Линівський ліс».

Заслухавши та обговоривши інформацію начальника відділу освіти, молоді та спорту Тетяни Чернякової та в.о. директора АЗПСМ Ірини Горбовцової про стан захворюваності населення та працівників та учнів навчальних закладів сільської ради, прийняте рішення подовжити дистанційне навчання у всіх навчально-виховних закладах громади до 16.04.2021 року, включно.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь