A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Звернення голови ОДА до Церков і релігійних організацій

Дата: 16.04.2021 15:54
Кількість переглядів: 418

Фото без опису

ПРОШУ ВАС І ВАШИХ ПРИХОЖАН ДОТРИМУВАТИСЯ УСІХ ПРОФІЛАКТИЧНИХ ЗАХОДІВ ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ БОГОСЛУЖІНЬ ТА СВЯТКУВАННЯ ВЕЛИКОДНЯ...

Такими словами голова Сумської облдержадміністрації звернувся до присутніх на засіданні ради Церков і релігійних організацій Сумської області

«Традиційно під час святкування Великодня храми області відвідує дуже багато людей. Сподіваюсь на ваше розуміння ситуації і прошу вас і ваших прихожан дотримуватися усіх профілактичних, санітарних заходів під час проведення богослужінь та святкування Великодня», – звернувся до священнослужителів різних церков Василь Хома.

Під час засідання начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Сергій БУТЕНКО поінформував про необхідність обмежувальних заходів під час святкування Великодня, що убезпечить від подальшого поширення COVID-19 на території Сумської області.

За словами Сергія Бутенка, ситуація з поширенням коронавірусної інфекції залишається напруженою. З початку пандемії в області захворіло 66 916 осіб. Лише за останню добу офіційно підтверджено діагноз COVID-19 у 644 жителів Сумщини. За весь час пандемії на Сумщині було зафіксовано 948 летальних випадки, з них за минулу добу – 3. І за останні кілька тижнів відзначається різка динаміка смертності від коронавірусної хвороби. На сьогодні в області продовжує хворіти 11 170 осіб, з них 1 322 особи – лікується в лікарнях області, 9848 – вдома під наглядом сімейних лікарів. За останню добу госпіталізовано 152 особи – це важкі випадки, з ускладненнями. За попередні 3 доби рівень госпіталізації складав більше 250 осіб за добу.

«Хочу цими цифрами сказати, що ситуація складна. Медики працюють на межі своїх можливостей. За показниками, які ми маємо, Сумщина залишається в «червоній зоні» Тому від імені усіх медичних працівників я дуже прошу керівників релігійних громад області зробити все необхідне, щоб віряни дотримувалися правил карантину під час відзначення Великодніх свят», – наголосив Сергій Бутенко.

Андрій КЛИПА, начальник відділу охорони публічного порядку, масових та охоронних заходів управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Сумській області, теж попрохав керівників релігійних громад перевести богослужіння в онлайн-режим або хоча б проводити їх на свіжому повітрі з дотриманням дистанції та усіх карантинних вимог.

Також в кожній релігійній організації має бути визначено відповідальну особу, яка разом із правоохоронними органами буде слідкувати за дотриманням карантинних вимог.

«Ми маємо відзначити релігійні свята спокійно, робити все можливе, щоб Сумщина врешті-решт вийшла з червоної зони» – підкреслив Василь Хома.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь