Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Засідання постійних комісій

Дата: 21.04.2021 16:13
Кількість переглядів: 434

Фото без опису

21  квітня  2021 року  депутатами  Новослобідської сільської ради було проведено спільне засідання постійної комісії  з питань планування, бюджету, фінансів та соціально – економічного розвитку  та постійної комісії  з питань регламенту, депутатської етики, освіти, культури, охорони здоров′я, фізкультури, спорту, соціальної  політики, прав людини, законності, регуляторної діяльності, запобігання і протидії  корупції, на якому провели роботу по обговоренню питань порядку денного, які запропоновано на розгляд чергової сьомої сесії Новослобідської сільської ради восьмого скликання. Участь у засіданні  постійних комісій прийняли  секретар сільської ради Олена Мірошнікова, начальник відділу фінансів та економічного розвитку Владислав Нерощин, головний спеціаліст відділу організаційно-кадрової та інформаційної роботи Ганна Білокопитова, керівники структурних підрозділів та комунальних установ громади.

Начальник  відділу фінансів та економічного розвитку Новослобідської  сільської ради Владисав Нерощин довів до відома членів комісії  звіт про виконання бюджету Новослобідської сільської територіальної громади за І квартал 2021 року. Виконання бюджету сільської ради становить по доходах у сумі  10 765 048,01 гривень, по видатках  у  сумі 8 630 802,84 гривень.

Заслухали  звіт про виконання  Програми економічного і соціального розвитку  Новослобідської сільської ради за І  квартал  2021 року.

З метою формування єдиного підходу до розуміння і дотримання правил запобігання та врегулювання конфлікту інтересів та пов’язаних з ним обмежень, у  зв’язку із змінами в законодавстві, на виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції», керуючись ч. 1 ст. 59, ст. 59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи методичні рекомендації  Національного агентства з питань запобігання корупції від 02.04.2021 № 5 «Щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання обмежень щодо запобігання корупції»розглянутий Порядок запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Новослобідській сільській раді, її виконавчих органах та комунальних підприємствах, установах, організаціях.

Враховуючи Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо  визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад» та Постанову Верховної Ради України від 17.07.2020 №807-ІХ «Про утворення та ліквідацію районів», у ході засідання були обговорені питання щодо внесення змін до Положення  про службу у справах дітей Новослобідської сільської ради та до  Положення про Комунальний заклад «Центр з надання соціальних послуг» Новослобідської сільської ради, а саме зміни назви району з «Путивльського» на «Конотопський».

З метою забезпечення належного фінансування заходів з охорони навколишнього природного середовища та цільового використання коштів, а також поліпшення екологічної ситуації в громаді опрацьоване питання щодо внесення деяких змін до  Положення про місцевий фонд охорони навколишнього природного середовища і Порядок планування та фінансування природоохоронних заходів з місцевого фонду охорони навколишнього природного середовища, з метою приведення Положення до вимог чинного законодавства.

В ході засідання було також опрацьоване питання щодо надання  згоди на організацію співробітництва з Путивльською територіальною громадою  у сфері охорони здоров’я та за формою спільного фінансування (утримання) суб’єктами співробітництва підприємств, установ та організацій комунальної форми власності – інфраструктурних об’єктів, а саме: комунальне неприбуткове підприємство «Путивльська міська лікарня» Путивльської міської ради.

З метою забезпечення оптимального функціонування цілісної системи соціально-правового захисту дітей, в тому числі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах відповідно до вимог Конвенції ООН про права дитини, поліпшення соціальної підтримки сімей з дітьми, здійснення їх захисту від насильства, експлуатації та інших форм жорстокого поводження обговорено питання затвердження  Сільської  програми  «Назустріч дітям» на 2021-2023 роки. 

У ході своєї роботи депутати розглянули також інші питання, з усіх питань були прийняті відповідні рішення.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь