A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

23 ТРАВНЯ - ДЕНЬ ГЕРОЇВ

Дата: 22.05.2021 16:44
Кількість переглядів: 315

23 травня - День Героїв або Свято Героїв - щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, насамперед лицарів Київської Русі, козаків, повстанців, українських січових стрільців, вояків армії УНР, УПА та діячів ОУН.

У 1941 році у Кракові відбувся Другий великиФото без описуй збір Організації Українських Націоналістів. Головною метою збору було затвердження ідей українського націоналізму і постанов, що стосуються політичного, військового, економічного та соціального життя на українських землях. Крім цього, Другий великий збір постановив щороку 23 травня святкувати День Героїв.

Травень обрали не випадково: саме цього місяця пішли з життя лідери й ідеологи українського націоналістичного руху. Зокрема 25 травня у 1926 році в Парижі загинув один із лідерів української революції 1917–1921 років Симон Петлюра. 23 травня 1938 року в Роттердамі вибух бомби обірвав життя організатора українського націоналістичного руху Євгена Коновальця.

Починаючи з 2014 року до списку Героїв внесли імена учасників Революції гідності, сучасних захисників України.

Українські герої сучасності різні за віком, політичними й релігійними переконаннями, світоглядом, соціальним статусом. Але їх об’єднує одне – любов до рідної землі.

Для нас це свято дає можливість відродити історичну пам’ять, на величі вчинків і величі духу плекати нових героїв, нових захисників української нації, захисників незалежності України.

В комунальному закладі "Новослобідська публічна бібліотека" та її філіях до Дня Героїв оформлені тематичні виставки, проведені інформаційні хвилини і години слави "Героями не народжуються".



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь