A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

Бюро правової допомоги: п’ять років на захисті прав людей!

Дата: 28.08.2021 08:43
Кількість переглядів: 311

У Конституції України визначені не лише права і свободи громадян, але й механізми їх захисту. Серед них для України, як правової держави, вказане право людини на правову допомогу, яке є одним із основоположних конституційних прав кожної людини. Тому актуальним є захист прав людини, підвищення правосвідомості та правопросвітництво як елемент спроможності соціально вразливих груп населення відстоювати свої права та законні інтереси.

Саме для реалізації конституційного права людини на правову допомогу з 01 вересня 2016 року в  Путивльському районі, як і по всіх районних центрах України, відкрив свої двері для громадян відділ «Путивльське бюро правої допомоги» Сумського місцевого центру з надання безкоштовної вторинної правової допомоги.

За 5 років роботи бюро надало 4274 правових консультацій, безоплатну правову допомогу отримали більше 2,5 тис. клієнтів, створено мережу мобільних та дистанційних пунктів доступу громадян до безоплатної правової допомоги в установах партнерів, органів державної влади, проведено  понад 200 правопросвітницьких заходів, створено точки доступу до електронних сервісів Мін’юсту.

Фахівці Бюро надають правову допомогу у цивільних, сімейних та адміністративних справах, а також свідкам і потерпілим у кримінальному процесі. Усі справи, з якими звертаються клієнти є важливими, адже часто від ходу їх вирішення залежить доля людини. Бувають і випадки, коли вчасно надана правова консультація допомагає вирішити проблему без звернення до суду, тому важливо не гаяти час, а одразу звертатися за правовою допомогою. Наприклад, не кожен знає, що в питанні спадкування важливо не пропустити строк її прийняття, адже потім доведеться звертатися до суду. Або ж важливо отримати консультацію юриста перед укладанням важливого договору, для прикладу кредитного, щоб уникнути в подальшому порушенню своїх прав.

Особливо приємно, коли клієнти зізнаються, що дізналися про правову допомоги від своїх знайомих, які вже скористалися нашими правовими послугами, тому що саме тут їх привітно зустріли, доступно та чітко надали консультацію. Це означає, що ми рухаємося в правильному напрямку захисту прав громадян, виконуємо свою роботу якісно та відповідально.
Люди звертаються до бюро правової допомоги з різних питань, але найбільша частка звернень припадає на питання соціального захисту, сімейного, спадкового та земельного права.

Працівники бюро правової допомоги інформують людей про новинки національного законодавства та про зміни в реформах України, публікуючи статті у друкованих ЗМІ та на сайтах партнерів.

Досягненням в роботі бюро є налагоджена співпраця з громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування та територіальними органами державних установ, спільно з якими проводяться правопросвітницькі заходи.

Фахівці системи безоплатної правової допомоги постійно вдосконалюють свої знання та навички в галузі права завдяки участі у різних заходах з підвищення кваліфікації.

Ми віримо, що безоплатна правова допомога як система буде й надалі розвиватися в Україні, адже підтримка та правова допомога потрібні людям у різних життєвих ситуаціях, а забезпечення доступу до правосуддя та захист прав громадян було і буде пріоритетом в нашій роботі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь