A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

ЄС ВИДІЛИВ 1 МЛН ЄВРО ДЛЯ ПОДОЛАННЯ ГЕНДЕРНО ЗУМОВЛЕНОГО НАСИЛЬСТВА ТА ПОСИЛЕННЯ ГЕНДЕРНОЇ РІВНОСТІ В УКРАЇНІ

Дата: 29.08.2021 15:37
Кількість переглядів: 343

Фото без опису

    Європейський Союз у партнерстві з Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA) домовились про співпрацю для подолання наслідків пандемії COVID-19 та зміцнення гендерної рівності в Україні в рамках програми «WE ACT: Діємо задля жінок та їхніх можливостей»

   Програма спрямована на захист жінок від гендерно зумовленого насильства, усунення бар'єрів для жіночого лідерства та підтримку працівниць сектору охорони здоров’я на передовій реагування на виклики епідемії коронавірусу. 

  «Ця 18-місячна програма розроблена для зміцнення прав, можливостей та стійкості жінок шляхом пом'якшення наслідків COVID-19, виявлення можливостей для подолання гендерних розривів та покращення спроможностей громадських організацій просувати гендерну рівність, боротись із гендерними стереотипами та тримати відповідальних осіб підзвітними за виконання зобов'язань щодо підтримки гендерної рівності в довгостроковій перспективі», – зазначила координаторка з гендерних питань в Представництві ЄС в Україні Тетяна ШУЛЬГА.

   Програма «WE ACT» складається з трьох компонентів: 

 Діємо задля захисту жінок від гендерно зумовленого насильства: посилення спроможності громадських організацій протидіяти гендерно зумовленому насильству, допомагаючи жінкам, які цього потребують. Спільно з Українською фундацією громадського здоров’я (УФГЗ) запланована низка навчальних заходів, спрямованих на розбудову спроможності громадських організації 12 регіонів України надавати якісні послуги жінкам, які пережили гендерно зумовлене насильство;

  Діємо задля жінок-медиків на передовій реагування на COVID-19: підтримка працівниць сфери охорони здоров’я, особливо тих, які працюють на передовій реагування на пандемію COVID-19. В рамках компоненту, планується закупівля 5000 гігієнічних наборів для забезпечення жінок-медиків всім необхідним для підтримки власної гігієни під час виснажливих робочих днів;

   Діємо задля усунення бар'єрів для жіночого лідерства: видалення бар’єрів на шляху до жіночого лідерства, через інструменти публічної дипломатії. Планується об'єднання спортсменок-лідерок громадських думок в пари з жінками-працівницями дипломатичної сфери для розробки спільних проєктів, спрямованих на просування жіночого лідерства. Робота в парах сприятиме обміну досвідом між учасницями програми та підсиленню сильних сторін одна одної.

   Відповідно до компонентів програми, планується зниження негативних наслідків пандемії COVID-19: економічних, соціальних та психологічних на здоров’я та безпеку жінок та дівчат, а також прискорення процесу здобуття гендерної рівності в Україні.

  За матеріалами: https://eu-ua.kmu.gov.ua/node/4168


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь