A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

ВИЗНАЧЕНО ПОДАЛЬШІ КРОКИ ЩОДО РОЗБУДОВИ ПРИКОРДОННОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ

Дата: 07.09.2021 10:12
Кількість переглядів: 407

Під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги СТЕФАНІШИНОЇ відбулася нарада щодо функціонування міжнародних пунктів пропуску через державний кордон України

Учасники скоординували зусилля з метою модернізації пунктів пропуску через державний кордон, облаштування прикордонних інспекційних постів та створення комфортних умов для сумлінних учасників міжнародного автомобільного руху. 

«Завдяки Угоді про асоціацію Україна наростила двосторонню торгівлю з Європейським Союзом. Сьогодні ми ведемо роботу над інтеграцією до внутрішнього ринку ЄС, що, безсумнівно, позитивно вплине на подальше зростання нашої торгівлі. Навантаження на пункти пропуску зростатиме. Все це потребує розвитку пунктів пропуску через державний кордон – як відкриття нових, так і модернізації вже існуючих. Насамперед, це стосується розбудови інфраструктури, якості під’їзних шляхів, облаштування сервісних зон та збільшення пропускної спроможності», – сказала Ольга Стефанішина.

У ході наради учасники відзначили запуск підготовчих робіт та початок модернізації пріоритетних пунктів пропуску – «Ягодин», «Краківець», «Ужгород», «Чоп (Тиса)», «Лужанка». Зокрема, на пунктах пропуску передбачена закупівля скануючої системи для огляду легкового автотранспорту, влаштування системи інтелектуального відеоконтролю, будівництво складу європейського типу для конфіскованих товарів та ін.

«Приємно відзначити, що робота з розвитку прикордонної інфраструктури у цих пунктах пропуску йде за окресленим графіком. Це дозволяє поступово переходити до обговорення й інших питань, пов’язаних з розвитком інфраструктури довкола прикордонно-митного контролю», – відзначила Ольга Стефанішина. 

Учасники зустрічі домовились синхронізувати подальшу роботу для узгодженої розбудови прикордонної інфраструктури, зокрема, що стосується розвитку пунктів пропуску, будівництва прикордонних інспекційних постів та облаштування сервісних зон. Учасники зустрічі також наголосили на важливості врегулювання питання щодо кількості дозволів на міжнародні вантажні автомобільні перевезення.

За матеріалами: https://eu-ua.kmu.gov.ua/node/4192


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь