A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новослобідська громада
Конотопський район Сумської області

#тиждень_безпеки_дорожнього_руху

Дата: 15.09.2021 13:19
Кількість переглядів: 212

З метою поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо-транспортному травматизму, формуванню навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів, безпечного поводження під час руху до школи і додому в ККнязівській гімназії проводиться Тиждень безпеки дорожнього руху «Безпека на дорозі – безпека життя» 13.09.2021-17.09.2021. В плані проведення заходів - відвідування учнями 1-5 класів Путивльського спортивно-технічного клубу, створеного при громадській організації «ПУТИВЛЬСЬКА РАЙОННА ОРГАНІЗАЦІЯ ТОВАРИСТВА СПРИЯННЯ ОБОРОНІ УКРАЇНИ». Уекскурсію було поділено на декілька основних напрямів :

Кабінет будови мототранспортних засобів, Правил дорожнього руху та основ безпеки дорожнього руху. Повторили правила пішоходів, правила для велосипедистів, з’ясували, з якого віку можна керувати мототранспортними засобами.

Кабінет Правил дорожнього руху та безпеки дорожнього руху. З’ясували, з якого віку можна керувати легковими та вантажними автомобілями. Моделі світлофорів, планшети із зображенням різних перехресть і майданів з круговим рухом.

Майданчик для початкового водіння. Учбові автомобілі(легкові та вантажні), учбовий мототранспорт. Побачили заняття з навчання практичному водінню транспортних засобів. Розповідав колишній інструктор з навчання практичному водінню транспортних засобів, активіст ТСО України – Микола Іванович Калінін

Музей історії Путивльського ДТСААФ(Добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту).

1920 р. – військове-наукове товариство, до якого спочатку входили студенти військової академії Червоної Армії, згодом скрізь по країні при навчальних закладах, підприємствах і т.д.

1927- 1948 р.р. – Товариство сприяння авіаційному та хімічному будівництву(ОСОАВИАХИМ –русск.название). При Товариствах працювали стрілецькі центри, снайперські школи, військово-морські школи, школи зв’язку, автомотоклуби, парашутні клуби, кавалерійські школи, школи кулеметників, винищувачів танків, бронебійників.

Семен Руднєв з 1939 р. Голова Путивльського Товариства сприяння армії, авіації та флоту. Організував гурткову роботу, особлива увага радистам, стрілецькій та парашутній підготовці.

Організував загін винущувачів, які охороняли міст через річку Клевень та річку Сейм при нападі фашистів. Цей загін став ядром партизанського загону при об’єднанні із загоном Ковпака.(в вересні 80 років парт.руху)

1948-1991 р.р.- ДТСААФ

1991р. – ТСО України(Товариство сприяння обороні України), в вересні 30 років.

Великою честю було знайомство з людми, які працюють в спортивному клубі та провели учням таку цікаву та змістовну зустріч : Директор СТК: Олександр Володимирович Петренко( Усурійське вище військове автомобільне командне училище, капітан, служба на Далекому Сході, Німеччині, Вірменії, з 2008 р. директор Путивльського СТК, ветеран ТСО України). Методист: Світлана Анатоліївна Пищикова. Інструктори з навчання практичному водінню транспортних засобів: Олександр Михайлович Славко (учасник АТО), Станіслав Борисович Стельмашов.

Невимовне задоволення отримали дітлахи від можливості відчути себе справжніми учасниками дорожнього руху - посидіти в учбових автомобілях, розглянути зблизу площадку для навчання та вдосконалення водійських навичок.

Дитячий і педагогічний колектив висловлює слова подяки керівництву та особовому складу спортивного клубу та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи подобається вам наш сайт?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь