« Хліб на столі-життя на землі » (майстер- клас у Музеї горюнської культури з випікання хліба на капустяних листках).
Нещодавно в Музеї горюнської культури провели майстер-клас з випікання хліба на капустяних листках. За досвідом зверталися до старожилів села. Так за спогадами Подшивайлової Ніни Антонівни (1941р.н.) уродженки села Бувалине: «Хліб сьогодні майже ніхто не пече так, як це робили в давнину. Паляниці пекли раз на тиждень з житнього борошна, вони були великими, круглими і пишними. Раніше дріжджі були в дефіциті, то завжди залишали шматочок тіста «на завод» для наступної випічки. У витоплену піч за допомогою хлібної лопати ставили випікати хліб на «под», тобто прямо на цеглу і щоб він менше бруднився, під нього клали капустяний лист. Листок згорав, його викидали, а хліб залишався чистим. Зберігали хліб на спеціальній полиці, закриваючи чистим «замашним» домотканим рушником. Хліб у селян завжди був основною та головною стравою, бо його подавали на стіл, брали з собою в поле на косовицю, під час сватання родичі обмінювалися хлібом, тощо».
Рецепт хліба на майстер – касі був досить простим: борошно, вода, дріжджі, цукор, сіль, соняшникова олія, Замісити, поставити в тепле місце, обм'яти, добавити трішки борошна. І можна ставити в піч.